07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Öğretmen, Taciz, Örtbas Ve Ölüm
Öğretmen, Taciz, Örtbas Ve Ölüm

Öğretmen, Taciz, Örtbas Ve Ölüm

Kayseri’de pazartesi günü matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün cinsel istismarına uğrayan 18 yaşındaki Cansel K., 2 gün sonra hayatına son verdi.

Melikgazi’de lisede okuyan 12’nci sınıf öğrencisi Cansel, öğretmeni Bayram Ö.’nün cinsel istismarına uğrayınca durumu önce arkadaşlarıyla ardından öğretmenleriyle paylaştı.

İddiaya göre okul yönetimi olayın üzerini kapatmak istedi. Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel, çarşamba günü evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurdu. Ağır yaralanan Cansel, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Cansel Kırşehir’de toprağa verildi.

Cansel’in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: “Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

Okul Yönetimi Açığa Alındı

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, olayı geçen hafta Perşembe günü sabah saatlerinde öğrendiklerini ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Konuyla ilgili soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini ve olaya adı karışan Matematik Öğretmeni Bayram Ö.’nün açığa alındığını kaydeden Çandıroğlu, “Ne olduğunu biz de bilmiyoruz, adliye karar verecek. Biz soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini ve öğretmeni açığa aldık. Müessif bir olay, hiç kimsenin istemediği, hiç kimsenin istemeyeceği bir olay. İdare olarak biz öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı ve bir tutanak altına aldı. Aynı anda savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Neticede adliyeye, savcılığa intikal etmiş bir boyutu var bu işin. İdari olarak inceleme sürecini başlattık. Okul yönetimini de öğretmen ile birlikte açığa aldık. O öğretmen de tutuklandı.”

Çandıroğlu, intihar eden öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin çevresinde ve öğretmen arkadaşları tarafından güvenilir, çevresiyle uyumlu ve sosyal bir kişi olarak tanındığını da kaydetti.

“hesap Verecekler”

İntihar eden lise öğrencisinin ablası C.K. de, “Şikayet edilmesi gereken her yer ve kişiler hakkında şikayette bulunacağız. Okul yönetimi de bununla ilgili hesap verecek. Bu olayla ilgili suçu bulunan herkes adalet önünde hesap verecek. Acımız taze, halen kardeşimizin acısını yaşıyoruz. Sosyal medyadan da destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ancak şu an kimseyle görüşecek durumumuz yok” diye konuştu.

#canseliçinsusma

Twitterde Cansel #canseliçinsusma için hashtagine yüzlerce mesaj yazıldı.