07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İnfaz Şüphesi
İnfaz Şüphesi

İnfaz Şüphesi

Önceki gün akşam saatlerinde Sarıyer Küçük Armutlu’daki Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi’ne el bombası ile saldırı düzenlendiği açıklanmış, polisin silahla karşılık vermesi sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Yılmaz Öztürk karakolun 700 metre ilerisinde göğsünden vurularak öldürülmüştü. Yılmaz Öztürk’ün ailesi ve avukatları, polisin infaz yaptığını Yılmaz’ın karakola bomba atacak biri olmadığını söylediler.

Ailenin avukatı Cemal Yücel, “Bu çocuğun hiçbir şekilde militan bir özelliği yoktur. Bu konularda karakola bomba atacak birisi değildir. Bu bilgiler tamamen yanlıştır. Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendirilmektedir. Karakol ile çocuğun öldürüldüğü yer arasında 600-700 metre var. Karakola saldırı olsaydı bu çocuk 700 metre mesafede öldürülmezdi. Daha yakınında bu olay olması gerekirdi” dedi.

“O polisi kendim bulacağım”

Sarıyer’de evlerindeki arama sırasında polis silahından çıkan kurşunla öldürülen Dilek Doğan’ı anımsatan baba Hüseyin Öztürk ise, “Daha önce Dilek Doğan’ın başına gelen benim oğlumun başına da geldi. Her ikisi de masumdur. Onların bahsettiği gibi herhangi bir örgütle ilişkileri olmadığı gibi işine giden gelen bir çocuktu. Maalesef zor konuşuyorum ama ben artık bu şehirde, bu ülkede yaşamaktan korkmaya başladım. Ama elimden geldiği kadarıyla, ömrüm var olduğu sürece, zaten yaşamanın da bir anlamı kalmadı benim için, o karakolda o çocuğa kurşun sıkan polisi kendim bulacağım” diye konuştu.
Avukat: Olay bir infaz

Avukat Ebru Timtik karakol ile Öztürk’ün vurulduğu yeri gazetecilere göstererek olayın bir infaz olduğunu belirtti. Karakolun cemevinin hemen karşısında olduğunu gösteren Timtik, “Binanın üstünde 4 tarafını gören MOBESE’ler var. Bu görüntüler nerede? Saldırı olmuş olsaydı şimdiye kadar o görüntüler dağıtılırdı. Burada bir infaz var” dedi. Olayın görgü tanığı Salih Taşdemir ise şunları söyledi: “O şekilde bir işlem yapacak ya da o olaylara karışabilecek ne bir karakterde ne de bir yapıda bir çocuk. Tanıdığımız mahallemizin kendi insanımızın çocuğu. Vurulduktan sonra son sözü de kendisini vuran polise dönüp, ‘Abi n’aptın ben sadece işimden geliyordum’ yönünde.”