07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Polislere Ödül Gibi Ceza
O Polislere Ödül Gibi Ceza

O Polislere Ödül Gibi Ceza

İzmir’de 2013 yılı Haziran ayında, Gezi parkı eylemleri sırasında Kordon’da bir kızın saçını çekip yanında bulunan gençlere de copla vurdukları nedeniyle yargılanan 2 çevik kuvvet polisinin davası sonuçlandı. Polisler suçu kabul ettiler. Mahkeme sabıkaları olmadığı için 2 polise 1480’er lira para cezası verdi.Ceza ertelendi…

 

Hakim “bir daha yapmayın” dedi

2 sanık polis memuru karar duruşmasında önce 360’şar gün hapis cezasına çarptırıldı. Hakim polislerin  suçu kabul etmeleri ve sabıkasız olmaları nedeniyle cezayı 74’er güne indirdi, bunu da bu 1480 TL parayı çevirip, 5 yıl süre ile erteledi. Polisler bu süre içinde aynı suçu işlerlerse 1480’er lira ödeyecek.

 

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda polisler 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulunmuş,b u sırada Kordonboyu’nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı belirtilen, üzerlerinde okul üniforması bulunan birkaç genç de polislerce coplanmıştı.

Üç polis buradaki gençleri coplarken bir polisin bir genç kızın saçını çekmesi objektiflere takılmış ve görüntüler infiale neden olmuştu… İki polis kask numalarından belirlenip geçici olarak açığa alınmış, İzmir Barosu da bu polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İşte o anlar;