07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Derneğin Başkanından Tuhaf Sözler
O Derneğin Başkanından Tuhaf Sözler

O Derneğin Başkanından Tuhaf Sözler

Uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan ve 1 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir tuhaf açıklamalar yaptı.

Saldırı için Bayram Demir “Bu saldırı da milli, İslami ve insani değerlere düşman haysiyetsiz, şerefsiz ve namussuzlar tarafından yapılmıştır. Şunu bilmeliler ki bu saldırılar bizleri asla yıldırmayacak. Daha da güçlü bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu arkadaşımızın intikamı mutlaka alınacak. Bunu herkes bilmeli. Bu arkadaşımızın kanı yerde kalmayacak. Bundan bütün Türkiye emin olacak. Türk varlığını isteyen herkes bundan emin olsun” dedi.

Arkadaşlarımız Olsa Buradan Çıkamazlardı

Bayram Demir’in açıklamasında dikkat çeken ayrıntı “Arkadaşlarımız eğer burada olsaydı, ellerini kollarını sallayarak çıkamazlardı” sözleri oldu. Bayram Demir O arkadaşlarının kimler olduğunu ve nasıl sağ çıkarmayacaklarını açıklamadı. Konuşmanın dikkat çeken kısmı şöyle;

“Dün akşam, vatani görevini yapmak üzere bugün askere gidecek bir kardeşimiz vardı. Arkadaşlarımız onun eğlencesindeydi. Onlar da tahminen bunu değerlendirdiler. Onlar kahpece, haince saldırıları severler. Eğer düşmanlık varsa biz buradayız. ‘Buraya ayda yılda bir gelen gariban, işçi, namuslu, şerefli insanlarla işleri olmasın.’ dedik. Varsa bir sıkıntı yöneticilerimiz burada. Buyurun gelin. Nerede istiyorsanız, görüşelim. Boş bir anımızda geldiler. Arkadaşlarımız eğer burada olsaydı, ellerini kollarını sallayarak çıkamazlardı. Üstlenenler bunun bedelini ödeyecekler.”

Dernek Korunuyormuş

Bayram Demir derneğin saldırı ihtimaline karşın korunduğunu da belirtti ve “Saldırı sırasında içeride bir polis varmış. Dışarıda ekip devamlı duruyordu. Dün akşam da varmış. Saldırganlar bir anda eylem yapınca, polisin ne yaptığını göremedik. Nasıl mukavemette bulundu, bilgimiz yok. Dışarıda çatışma olmadı. Burada polis arkadaşlar bir aydır devamlı güvenlik tedbiri alıyordu.” dedi

Özel Güvenlik Şirketi Var

Saldırı ile bir anda gündeme gelen Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Nasıl bir yer ve başkanı ne iş yapıyor. Bu soruların yanıtını 2014 yılında yerel bir internet sitesine verdiği roportajdan okuyalım;

Büyük-Osmanıl-Derneği

Bayram DEMİR : 1972 Gümüşhane doğumlu olup, ilk – orta ve lise eğitimini Gümüşhane de tamamladım. 1989 yılında İstanbula yerleşerek, bu yılından bu yana çeşitli STK larda görevlerde bulunup, bugünde ecdadın ismini taşıyan Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmaktayım. Özel Güvenlik sektöründe iş veren konumunda olup, Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Sizi tanıdıktan sonra bize Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığınız Büyük Osmanlı Derneğini tanıtır mısınız? Ne zaman kuruldu, Kaç üyeniz var., Üye profilinizi kimler oluşturuyor?
-Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği, 22.06.2014 tarihinde kurulmuştur. Türk milletinin derdini dert edinen sevincini birlikte yaşayan bütün derdi vatanının ve milletinin huzur ve refahı geleceğinin inşası olan kişilerden oluşmaktadır.

Derneğinizin Kuruluş amaçlarını anlatırmısınız? Niçin Kuruldu, Kuruluşunuzdaki ana amaç nedir. Büyük Osmanlı Derneği fikri nereden aklınıza geldi?
Bayram DEMİR : Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği, Türkiye’de ve dünyada Osmanlı ile ilgili tarih bilincini geliştirmek Osmanlıyı en güzel şekli ile gençliğe ve milletimize anlatmak Milli bilince katkı sağlamak amacıyla kamu yararı için kurulmuştur. Büyük Osmanlı Derneği ecdadını anlayıp yaşayan yaşayıp anlatmak isteyen tarihi mirasın korunmasını ve tarihi mirasına duyarlılıkla sahip çıkmayı benimsemiş bir elinde kur-an bir elinde bilgisayar olan gençliğin yetişmesini hedeflemektedir.

Büyük Osmanlı Derneğinin başka şubesi varmı? Başka Şubeler açmayı düşünüyormusunuz?

– Şu an bir şubesi yoktur. Ancak alt yapı çalışmaları tamamlandığında şubelerimiz oluşturulacaktır. Altyapı çalışmalarımız hızla devam etmektedir.