07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Artık Malatya’da Sürgünde
O Artık Malatya’da Sürgünde

O Artık Malatya’da Sürgünde

Adana’da dururulan MİT TIR’ları operasyonunda görev yapan Vahim isimli jandarma köpeğinin, Malatya’ya sürgün gönderildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Fırat Bozok’un haberine göre olay, CHP’li heyetin MİT TIRları operasyonunu yapan askerleri Hasdal Askeri cezaevinde ziyareti ile ortaya çıktı.

Silahları o köpek bulmuş

Olayın ayrıntılarını soruşturmada tutuklanan 17 askerden birisi olan Adana İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Bekir Karataş CHP’li heyete anlattı.

“TIR’larda inceleme yapılırken bomba arama köpeği “Vahim” tepki verdi. Paralelci diye Vahim’i de sürdüler, nerede olduğunu bilmiyoruz. Onu eğiten görevliyi de sürmüşler”

Vahim ve mesai arkadaşı Vicdan narkotiğin gözbebeğiydi

Vahim ve çalışma arkadaşı Vicdan, Binbaşı Bekir Karataş’ın sözünü ettği Vahim, Adana’da katıldığı narkotik ve kaçakçılık operasyonlarındaki başarılarıyla adını duyuran bir köpekti. Öyle ki, Adana İl Jandarma tarafından yapılan operasyonların ardından yakalanan uyuşturucu maddelerin önünde pozlar veren Vahim, yerel medyaya da sık sık haber olmuştu. Kısa bir araştırmanın ardından Vahim’in Malatya’ya sürüldüğü ortaya çıktı.