07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Nusaybin’de Asker Yönetime El Koydu
Nusaybin’de Asker Yönetime El Koydu

Nusaybin’de Asker Yönetime El Koydu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlarda emir komuta zincir değişti. İlçedeki  operasyonu bundan sonra vali değil üst rütbeli asker komuta edecek.

Hürriyet gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine bölgedeki risk analizine yer verildi.

“”PKK’nın dağ kadrosundan 300e yakın kişi Nusaybin’e geldi.”

Habere göre, “ilgili kurumlarla da paylaşılan” analizlerde, Suriye ile sınır olan Nusaybin’ne örgütün dağ kadrosundan 300’e yakın kişinin yerleştiği, PKK’nın şehirlerdeki yeni yapılanması YPS (Sivil Savunma Birlikleri) üyeleriyle birlikte bölgede 700 ila 800 civarında silahlı örgüt militanının olduğu belirtildi

İlçede 30 bin sivil var

Risk analizlerinde 90 bin nüfuslu ilçede 60 bin kişinin evlerini terk ettiği, 30 bin kişinin ise halen bölgede barındığı belirtildi. Operasyonların devam ettiği 6 mahallede de hala siviller bulunuyor.

Bölgede riskli binalar artık uzaktan vurulacak

Daha önce  güvenlik güçleri operasyon bölgesindeki binalara  içeriye girerek patlayıcı ve bomba ile imha ediyordu. bundan sonra bu binalar uzaktan imha edilecek.Önce bölgede sivil vatandaşların bulunup bulunmadığı belirlenecek, ardından da zırhlı araçlardan sivillerin bölgeyi terk etmeleri için anonslar yapılacak. Sivillerin tahliyesi için yaşam koridoru oluşturulduktan sonra gerekli zaman beklenecek. Bu işlemlerin ardından bu binalar uzaktan imha edilecek.

Uzaktan bombalama fikri İlk olarak Devlet Bahçeli’den gelmişti

-Onlara üç gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın.

 

Tayyip Erdoğan da bu açıklamayı  tekrarlamıştı

-Vatandaşlar tahliye edildikten sonra, zaten kullanılamaz hale gelmiş binalar, uzaktan vurulabilir.