07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Nasıl Tavır Tayyip Erdoğan?
Bu Nasıl Tavır Tayyip Erdoğan?

Bu Nasıl Tavır Tayyip Erdoğan?

Tayyip Erdoğan “FETÖ”ye karşı 2010 yılından itibaren tavır aldığını ve bu mücadelede milletten başka yanında kimse bulamadığını söyledi.  Erdoğan Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni’ndeki konuşması tam olarak şöyle;

“FETÖ yıllarca milletimizi öyle bir cendereye sıkıştırmış bu yapının gerçek yüzünü anlamak gerçekten güç hale gelmiş. Bu zorluğu en çok yaşayan kişilerin başında şahsım geliyor. 2010 yılından itibaren bu yapıya karşı tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım”

Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri ne kadar doğru? Bu sorunun yanıtı için 2010 yılından itibaren Fethullah Gülen’le olan temaslarını hatırlayalaım;

2011 Genel seçimleri öncesi MHP’ye seks kasetleri ile bir operasyon yapıldı. Bahçeli’nin hedefinde okyanus ötesi (Fethullah Gülen) vardı. Ama yanıt Erdoğan’dan geliyordu.

Tarih. 14 Mayıs 2011

“MHP’nin bir defa Hocaefendi’ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. Çok çirkin bir şey. Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli ile mi uğraşacak? Bir defa onun bulunduğu makam, meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Çok çirkin, çok ayıp. Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum. Burada Bahçeli’nin kendisini çek etmesi, kendiyle uğraşması lazım. Ben inanıyorum ki aklıselim sahibi ülkücü kardeşlerim de bunun bu yaptıklarından ciddi manada rahatsızlar. Böyle bir yaklaşım olmaz”

Tarih 15 Haziran 2012

10. Türkçe Olimpiyatlarında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan “Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içiresinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun içinde biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti bitmelidir. Bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim”

Tarih 25 Aralık 2012

Tayyip Erdoğan  Samanyolu’nun 20. Yılı kutlamalarında  Fethullah Gülen’in şiirlerinden oluşan ‘Kırık Mızrap’ konserine mesaj gönderdi:
“Bu vesileyle etkinlik kapsamında muhterem Fethullah Gülen’in gönül yolculuğunu anlatan Kırık Mızrap eserinin güzide sanatçılarımız tarafından musiki eşliğinde yorumlanacak olmasını da heyecan verici bulduğumu ifade etmek isterim. Muhterem Fethullah Gülen’e gönül telinden süzerek inşa ettiği tüm o mısralar için; o mısraları musiki ile buluşturarak farklı bir güzellik katan sanatçılarımıza da emekleri için ayrıca teşekkür ediyor, ellerine, dillerine, gönüllerine sağlık diyorum”

Tarih 22 Mayıs 2013

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ABD temasları esnasında kendisinin de  Fethullah Gülen’e ziyaret yaptığını açıkladı. TRT’den yayınlanan bu röportajda Bülent Arınç  “Başbakan bizden ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu’ öğren dedi. 3 saate yakın birlikte olduk” dedi. Arınç’ın açıklmaları şöyleydi;

Sayın Başbakanımıza da gitmeden önce konuyu açtım, ‘fırsat bulursam böyle bir ziyaret yapmak istiyorum. İzin verir misiniz, uygun görür müsünüz ‘ dedim. Çok memnun oldu. Hatta ‘keşke bizim için de mümkün olsa, biz de görüşebilsek’ dedi. Ama programları çok yoğundu. Bu programlardan fırsat bulup da böyle bir mesafeli ziyaret olabilir miydi O, pek ihtimal vermedi. Ama ‘selamlarımızı, sevgilerimizi götürürsünüz. Özellikle birinci gün boş olacak. Mümkünse 15’inde bu ziyareti yapabilirsiniz’ demişti. Biz 15’inde oradaydık eşimle birlikte. Bizi aldılar dostlarımız, arkadaşlarımız, Hoca Efendi’yi bulunduğu yerde ziyarete götürdüler.

Başbakan Erdoğan da selamlarını, sevgilerini, iyi dileklerini iletmesini istedi. (Bizden bir emirleri olur mu bir tavsiyeleri olur mu Onu da öğren) dedi. Şüphesiz, son zamanlarda çok fazlasıyla speküle edilmiş, bazı konular üzerinde yazılıyor, çiziliyor. Bunları belki kendisine birinci ağızdan sormak, o konularda bir önerisi bir tavsiyesi varsa, veya bizim farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız varsa bu konularda da bizi aydınlatmasını rica etmekti

Tarih 24 Ekim 2013

Fethullah Gülen tansiyona bağlı ritm bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Tayyip Erdoğan Fethullah Gülen’i aradı. 28 Ekim 2013’te Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin ayrıntılarını yazdı. Kendisine geçmiş olsun telefonu açan Erdoğan ile görüşen Gülen, Başbakan Erdoğan’a övgü dolu sözler söylüyor. Ekrem Dumanlı’nın yazısından bir kısım:
“İnsanın içi burkuluyor, boğazı düğümleniyor böyle durumlarda. (…) Neyse ki hastaneden müspet haberler geliyor, “Durumu kontrol altında” deniyor. Kaygıları gidermek mümkün değil yine de. Arayan arayana. Merak, endişe, ıstırap…İlk arayanlardan biri Başbakan Tayyip Erdoğan’dı. Zarif bir ses tonuyla ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Hocaefendi de aynı zarafetle Sayın Başbakan’ın hatırını sordu, “Zahmet buyurdunuz…” dedi. Söz sırası dualaşmaya gelmişti. İkisi de hem dua istedi birbirinden, hem dua ettiler birbirlerine. Görülmeye, duyulmaya, düşünmeye değer bir tabloydu. Uzaktan bu manzarayı izleyebilseydiniz, eminim, “Yahu işgüzarlar! Artık aradan çekilin ki fitne ateşi sönsün!” diyecektiniz. Öyle samimi, öyle halisane bir iletişim vardı ortada…
Görüşme bitince Hocaefendi, “Sesi çok güzel geliyordu…” dedi. O sesteki duruluk ve içtenliği birkaç kez anlattı arkadaşlarına. Sonra dua etti bol bol”