07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mustafa Koç’a Veda
Mustafa Koç’a Veda

Mustafa Koç’a Veda

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı.

koç

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı. Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç o tarihte halaları Sevgi Gönül’e son vazifelerini yapmışlardı.

sancak

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

“Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir.”

İlk Tören Koç Holding’te gerçekleşti

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe’deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç’un cenazesi törene beyaz bir arabayla getirildi.

cenaze-arabası

Üsküdar Nakkaştepe’deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenin ardından Mustafa Koç’un cenazesi son yolcuğuna uğurlanacağı camiye kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzları üzerinde getirildi.

ali koç

Mustafa Koç atkısı

Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü.

atkı

Tabutun başında Seğmen nöbeti

Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tutmaya başladı. Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı. Tabutun başına Mustafa Koç’un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu bayrak konuldu.

seğmen

Çelenkler cami avlusuna sığmadı

Cenazenin düzenleneceği camide iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler vardı.

çelenk

Geniş güvenlik önlemi

Törenin düzenleneceği caminin çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken camiye girişler polis ekiplerinin araması ve x-ray cihazından geçişle sağlandı.

Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu aynı safta

cenaze namazı

Koç’un cenazesine çok sayıda siyasi de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda siyasi ile iş adamı Mustafa Koç’un cenazesi için camiye geldi. Koç’un cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu’daki aile mezarlığına götürüldü.

Dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi

Mustafa Koç  Zincirlikuyu’daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi.