07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mustafa Koç Kalp Krizi Geçirdi
Mustafa Koç Kalp Krizi Geçirdi

Mustafa Koç Kalp Krizi Geçirdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kalp krizi geçirdi. Acil olarak Beykoz Devlet Hastanesin’e kaldırılan Mustafa Koç’a ilk müdahale yapıldı. Mustafa Koç daha sonra helikopterle Amerikan Hastanesi’ne götürüldü.

Beykoz Devlet Hastanesi yaptığı açıklamada ; Sayın Mustafa Koç Sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi’nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevki sağlandı. ”

kocc

Kalp krizi geçirerek Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, ardından Amerikan Hastanesi’ne getirilen işadamı Mustafa Koç bir süre önce mide küçültme ameliyatı olmuştu. 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti.

1960 doğumlu Mustafa Koç, İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD’de George Washington University (1984) mezunu. 4 Nisan 2003’ten beridir Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor.