07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Müsait Bir Zamanda Konuşuruz !”
“Müsait Bir Zamanda Konuşuruz !”

“Müsait Bir Zamanda Konuşuruz !”

Daha önce vatandaşa g.vat diyen, korumalarının TEM’de yol verme yüzünden TIR’a ateş açtığı skandal vali Hüseyin Avni Coş, tartıştığı şehit eşine,,”müsait bir zamanda konuşuruz” dedi, tartışmanın ardından şehit eşinin evini terör polisi bastı. Şehit eşi polislerin hakaretine uğradı.

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek’in haberine göre, eşini 10 yıl önce kaybeden Reyhan Dağ, 2 çocuğuyla birlikte Mardin’de  şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare’nin 30 Haziran’da düzenlenen cenaze törenine katıldı. Reyhan Dağ, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile konuştu.

“Müsait bir zamanda konuşuruz”

Coş’un Dağ’a söylediği “Sizin eşiniz, çocuklarınızın babası onurlu bir şekilde emanetini teslim etti. Bu süre içerisinde kimisi vadesi yettiğinde yakınlarını mahcup edecek şekilde emanetini teslim eder. Onursuz bir şekilde hayata veda eder çok şükürler olsun ki sizin eşiniz, çocuklarınızın babası onurlu bir şekilde emaneti teslim etmiş” ifadeleri üzerine Dağ da “Kimin toprağını kimden koruyoruz. Kimin toprağı için kiminle çatışıyoruz” sözleriyle yanıt verdi. Bu sözler üzerine Vali Coş tepki göstererek, “Müsait bir zamanda konuşuruz. Acınızı anlıyorum ancak bu konuları çocukların önünde, kalabalığın önünde ve bir- çok acı ile burada bulunan insanların önünde ne kadar söylesek eksik kalır. Bence isyan etmememiz lazım diye düşünüyorum” dedi.

Şehit eşinin evini terör polisi bastı

Bu konuşmaların ardından şehit eşi Reyhan Dağ’ın evine terörle mücadele polisleri tarafından baskın yapıldı. Polislerin hakaretine uğrayan Dağ savcılığa şikayette bulundu.

Dağ, şikayet dilekçesinde baskın anında yaşananları anlattı;

“Vali beye kendinizi farklı isimle tanıttınız, şüphelisiniz”

“Tören bitiminde evime gittim. Akşamüzeri Terörle Mücadele’den 6 polis memuru gelip evimin kapısını çaldı. Kimliğimi istediler. Kimliğim çalındığından dolayı şu an size verdiğim kimliği verdim. Maksadınız ne diye sordum. Onlar ise ‘Siz kendinizi Vali Bey’e farklı bir isimle tanıtıp, yardım talep ettiniz, kim olduğunuzu öğrenmek için geldik şüphelisiniz’ dedi.

Polisten şehit eşine: Senin ne mal olduğun ortada

Ben de madem ki şüpheliyim 155 i arayıp ekip isteyelim dedim. Polis memuru beni tehdit ederek, ‘Senin ne mal olduğun ortada, savcı biz ne dersek onu uygular. Ben cumhurbaşkanına hizmet ederim’ dedi”

Vali’den herhangi bir yardım talebinde bulunmadığını belirten Dağ, buna kanıt olarak gazeteler ve kanallar tarafından çekilen görüntüleri gösterdi. Dağ ifade tutanağında evine gelen Terörle Mücadele polislerinden şikâyetçi oldu.

İşte şehit eşi Reyhan Dağ ile Vali Hüseyin Avni Coş arasında geçen diyalog;

“Müsait bir zamanda konuşuruz”

Vali Coş: “Sizin eşiniz, çocuklarınızın babası onurlu bir şekilde emanetini teslim etti. Bizim inancımıza göre ömür Allah takdiriyle olur. Bu süre içerisinde kimisi vadesi yettiğinde yakınlarını mahcup edecek şekilde emanetini teslim eder. Onursuz bir şekilde hayata veda eder; çok şükürler olsun ki sizin eşiniz, çocuklarınızın babası onurlu bir şekilde emaneti teslim etmiş.”

Dağ: “Kimin toprağını kimden koruyoruz. Kimin toprağı için kiminle çatışıyoruz?”

Coş: “Bakın müsait bir zamanda konuşuruz. Bunlar çok uzun, geniş konular. Acınızı anlıyorum ancak bu konuları çocukların önünde, kalabalığın önünde ve birçok acı ile burada bulunan insanların önünde ne kadar söylesek eksik kalır. Ne söylesek eksik kalır. Ancak sizin eşiniz bizim inancımıza göre peygamberlerden sonra en büyük rütbeye erişmiş, onun şerefi onun onuru sizlere de bu çocuklarımıza da manevi olarak en büyük onurdur. Devlet olarak şehit ailelerimizin yanındayız. Bakın her gün ortalama 30’a yakın kişi trafik kazalarında vefat ediyor. Adları sanları belirsiz, taziyeye gelen bile yok, ne oldu diyen yok, ne gazete haberinde ne şeyde. Sadece istatistik olarak rakamlarda yerini alıyorlar. Ben inanıyorum ki eşiniz seçilmiş bir insan.Buna şükretmemiz lazım. Bence isyan etmememiz lazım.”

Dağ: “Her gün yeni Samet’lerimizi duydukça yoruluyoruz.”

Coş: “Efendim yorulmayacağız. Gerekirse biz de şehit oluruz. Tamam mı?”