07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Müjdat Gezen Amansız Ablukayı Anlattı
Müjdat Gezen Amansız Ablukayı Anlattı

Müjdat Gezen Amansız Ablukayı Anlattı

Müjdat Gezen Hürriyet’ten İpek İzci’ye verdiği röportajda nasıl bir baskı ve abluka altında olduğunu anlattı.

Tamamı Hürriyet’te olan röportajda Müjdat Gezen  baskı ve abluka için şunları söyledi;

– Siyasi görüşümden dolayı Halk TV dışındaki hiçbir kanala çıkamıyorum. Mizahçı muhalif olur, ben de muhalifim. Her devirde ama… Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü benimsedim, ben de bağımsız olmayı seçtim ama bağımsızlık risklidir.

– Herkes sizi kendi safına çekmek ister, her parti “Bu adam benim adamım olsa” der. Benim öyle bir bağım yok. Ha bunun riski var mı? Var. Üç defa cezaevinde yattım. İşte hiçbir kanala çıkartılmıyorum, işlerim engelleniyor. Tiyatro turnelerinde AKP’li belediyelere giremiyoruz.

-Cehalete doğru hızlı bir gidiş var. Ne Facebook’um var ne Twitter’ım… Oradaki jargon çok fena. Aleni küfürler vs… Hiç bu kadar seviyesiz olmamıştık. Belki bu duygu içimizde vardı. Ama din kisvesi altında geçinen insanların bu kadar terbiyesiz olmaları dayanılır gibi değil.

mujdat1

-Tarık Akan “Kadıköy yakasında bir yer baksana, beraber bir okul bakalım” dedi fakat bize kimse yer vermedi. Bu meslekte kiracı olup okul açmak zor. Cihangir’de kiradaydık, bizi çıkardılar. Adam tabii baskı görüyor. Oradan çıkarılmamızın nedeni de binada sigara içilmesiydi. Alt kat, üst kat ve onun üstü bizi şikâyet etti ve mahkemeyi kaybettik. Hükümetle, bakanlarla da 17 davam vardı, hepsini kazandım. Son iki davayı da Cumhurbaşkanı affetmiş. Ama bu, duruşumdan ödün vermem anlamına gelmez. Sanat, bizatihi de mizah zaten karşı duruştur. Ben niye “Her şeyi çok güzel yapıyorsunuz efendim, muhteşem, harikasınız, paraları çok güzel yiyorsunuz, harika rüşvetler yiyorsunuz, fikir özgürlüğü konusunda sizden iyisi yok” gibi bir şey söyleyeyim ki… Bu, yalnız mizahçıya değil kimseye yakışmaz.

Fotoğraf: Muhsin Akgün (Hürriyet)