07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Alevi Mahallesi Polis Ablukasında
Alevi Mahallesi Polis Ablukasında

Alevi Mahallesi Polis Ablukasında

Alevi dernekleri ve Cem Evleri IŞİD’in hedefinde… Gaziantep’te önceki akşam gözaltına alınan IŞİD üyesinin üzerinde Alevi Kültür Dernekleri ve cemevinin farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları bulundu. Cemevi ve Alevi derneklerinin bulunduğu bölge polis ablukasına alındı.

Gaziantep’te 20 Ağustos’ta sokakta düzenlenen kına gecesine IŞİD’in düzenlediği canlı bomba saldırısında 56 kişinin yaşamını yitirmişti… Gaziantep Emniyeti Alevi Kültür Dernekleri’ne ait cemevine IŞİD tarafından bombalı saldırı yapılacağı istihbaratı üzerine bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

IŞİD’linin üzerinden cemevi ve çevresinin fotoğrafları çıktı

Gaziantep polisi önceki akşam düzenlediği operasyonda kimliği açıklanmayan IŞİD üyesi bir kişiyi gözaltına aldı. IŞİD üyesinin üzerinde Düztepe Mahallesi’nde içerisinde Alevi Kültür Dernekleri’nin de bulunduğu cemevinin ve bulunduğu bölgenin fotoğrafları bulundu. Polis ekiplerinin incelemesinde ve gözaltına alınan şüphelinin sorgusunda, cemevine yönelik bombalı saldırı hazırlığı içerisinde olduğu saptandı.

Alevi mahellesinde IŞİD nöbeti

Bu gelişme üzerine, önceki gece Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen ile görüşerek bilgi veren polis, saat 22.00’den itibaren mahalleyi ablukaya alarak cemevinin bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Zırhlı araçlarla cemevi ve çevresinde önlem alınırken, özel harekât polisleri bölgede nöbet tutmaya başladı.

“IŞİD’in hedefindeyiz”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir “Türkiye’nin her yerinde Alevilerin dinci terör örgütlerinin hedefinde olduğunu, bu tür istihbaratların alındığını biliyoruz. Alevilere yönelik çeşitli katliam girişimlerinin olacağı yönünde endişelerimiz hep var. Konu ile ilgili Başbakan’dan da randevu talep edeceğiz” dedi. IŞİD tehdidia