07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MİT Gizli E-Postayı Ele Geçirdi;”Tayyip Haydut, Emine Eski Kafalı”
MİT Gizli E-Postayı Ele Geçirdi;”Tayyip Haydut, Emine Eski Kafalı”

MİT Gizli E-Postayı Ele Geçirdi;”Tayyip Haydut, Emine Eski Kafalı”

İngiliz tarihçi Norman Stone Financial Times’daki yazısında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesine ile düşmanlığının nedenlerini yazdı.

Tarihçi Norman Stone, Erdoğan ve Esad ailelerinin birlikte geçirdikleri tatillerden sonra birbirlerine düşmanlık duyduğunu ileri sürdü.

esad5

Politik dedikoduları aktaran Stone, tatilin ardından Esma Esad’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bir e-posta gönderdiğini belirtti. O e-postada Esma Esad’ın, ‘Bir daha Erdoğan ailesiyle birlikte zaman geçirmemesi için yalvardığını; Erdoğanların eğitimsiz ve zevksiz, Tayyip’in hayatında sadece tek bir kitap okuyan haydut, eşinin ise alışveriş takıntısı olmasına rağmen eski kafalı olduğunu ve zevksiz giyindiğini söylediğini’ aktardı.

MİT O E-Postayı Ele Geçirdi

esad

Esma Esad’ın bu e-postasının MİT tarafından ele geçirildiğini kaydeden Stone, “Esad, Ruslar sayesinde ayakta kaldı ve Türkler Kasım’da onların uçağını düşürdü. Vladimir Putin, hakareti unutacak kişi değil. Bir kitaptan fazlasını okudu, birçok dilde konuşuyor. Rus intikamı, ihracat çöküşüyle başladı. Rus turistlerin eksikliği, Antalya’da turizm sektörünün çöküşü demektir” dedi.

Ona Kalbimi Açtım

esad1

Emine Erdoğan, 2012 yılında Esma Esad konusundaki sessizliğini Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e bozmuştu. O röportajda Esma Esad için “Dost olarak insanları kalbimizin içine sokuyoruz, gerçekten dost oluyoruz. Ona da kalbimi açtım. Benim için büyük hayal kırıklığıdır.” demişti.

Adresimi Bilmesin

esad

İngiliz The Guardian gazetesi 2011 ile Şubat 2012 yıllarını kapsayan Suriye lideri Beşşar Esad ve eşi Esma Esad’a ait olduğu iddia edilen yaklaşık 3 bin elektronik posta yazışmasını ele geçirmişti. Bu e-postalardan birinde Esma Esad, Emine Erdoğan’a e-posta adresini vermek istemediğini şu sözlerle ifade ediyordu: “Adresimi bilmemesini tercih ederim. Bu hesabı ailem ve dostlarımla yazışmak için kullanıyorum.”