07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MHP’de Mahkemeler Savaşıyor
MHP’de Mahkemeler Savaşıyor

MHP’de Mahkemeler Savaşıyor

Ankara 2. İcra Hakimliği, MHP’de muhalif kanadın itirazlarını kabul etti. Partinin pazar günü olağanüstü kurultaya gitmesi bekleniyor.  Gemerek Asliye Hukuk mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı daha aldı.

Ankara 2. İcra Mahkemesi, 25. İcra Müdürlüğü’nün MHP’de olağanüstü kurultayın engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.MHP’de muhaliflerin 15 Mayıs’ta olağanüstü kongreyi toplaması beklenirken bir karar da Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinden geldi.

Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı daha aldı.Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Kurultay yapılamaz’ kararının halen sürdüğünü açıkladı

Hukuki kaos sürken Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Bu gelişme ışığında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanması bekleniyor. Çağrı Heyeti başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, tarih ve yer vererek kurultay duyurusu yaptı. AKşener, Twitter’dan yaptığı duyuruda mahkeme kararını da paylaştı.

SİNAN OĞAN’DAN AÇIKLAMA: KURULTAYI TOPLUYORUZ

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan kararın ardından yaptığı açıklamada, “Kurulayın toplanmaması için neden yok. Pazar günü kurultayımızı toplayacağız” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: HUKUKİ ZEMİN OLUŞTU

MHP’li Ümit Özdağ karar sonrası CNN Türk yayınına katılarak açıklama yaptı. Özdağ, “Evet, bu 15 Mayıs’ta kurultayın toplanması anlamına geliyor. Şimdi MHP olağanüstü Kurultay’ını yapmak üzere hukuki zeminini oluşturmuş durumda” diye konuştu.