07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Kazandı…Kilis Hayalet Şehir Oldu
IŞİD Kazandı…Kilis Hayalet Şehir Oldu

IŞİD Kazandı…Kilis Hayalet Şehir Oldu

IŞİD’ın vurduğu Kilis boşalıyor…IŞİD roketleri nedeniyle  6’sı Suriyeli 17 kişinin öldüğü, 61 kişinin yaralandığı Kilis halkı kenti terk ediyor. Bölgedeki nüfusun yüzde 30’u yakın il ve ilçelerdeki kentlere göç ederken, çok sayıda aile de evini satışa çıkardı. İnsanların diken üzerinde yaşadığı kentte, öğrencilerin de yüzde 90’ı okula gitmeyince sınıflar da kent sokakları gibi boşaldı.

Kilis’e 18 Ocak’tan bugüne kadar, IŞİD tarafından atılan Katyuşa roketi sayısı 45’i buldu.Büyük çoğunluğu kentin en merkezi yerlerinde patlayan mermiler 6’sı Suriyeli 17 kişinin ölümüne, 61 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Son günlerde artan ve geçen pazar günü kent merkezindeki bir camiyi de hedef alan saldırılarının ardından Kilis hayalet kente döndü..

Sokaklar, okullar bomboş

Yaşananların ardından yeni bir Katyuşa roketatar saldırısına hedef olmaktan korkan ve kapı tıkırtısını bile roket saldırısı sanarak paniğe kapılan Kilisliler, sokağa çıkmak yerine daha güvenli gördükleri evlerinde kalmayı tercih ediyor. Sokakların tenhalaştığı kentte birçok esnaf da iş yapamadığı için kepenk açmıyor. Vatandaşlar yaşadıkları psikolojinin biran önce sona ermesini istiyor.

 

Kilis’in Yüzde 30’u Göç Etti…

Kilis sokaklarında birçok evde ve hemen hemen her apartmanın bir veya daha fazla dairesinde ‘satılık’ tabelasının asıldı. İnşaat sektörünün tamamen durduğu kentte insanların diken üzerinde yaşadığını anlatan Kilis Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Arslan, nüfusun yüzde 30’unun yakın kent ve ilçelere göç ettiğini söyledi.

Sınıflar Bomboş, Öğretmenler Tayin İstiyor

Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgelerden roketatar mermilerinin Kilis’e atılmasının ardından çocuklarının hedef olmasından endişelenen aileler, çocuklarını okula göndermemeye başladı. Son günlerde saldırıların artmasıyla okullar tamamen boşaldı. Birçok okula neredeyse hiç öğrenci gitmezken, bazı okullarda ise birkaç öğrencinin bulunduğu kentte, öğretmenler de tayin istemeye başladı.