07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kayseri’de Terör
Kayseri’de Terör

Kayseri’de Terör

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45’de içerisinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu  halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. 

Görgü tanıkların iddiasına göre halk otobüsünün yanına yaklaşan 71 plakalı bir araçta patlama meydana geldi. Patlama Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta oldu..  Patlamanın, otobüsün çarşı iznine çıkan askerleri aldığı sırada gerçekleştiği belirtiliyor.İlk gelen bilgilere göre şehit ve yaralılar var.Yaralı askerlerden biri ifadesinde o aracın otobüsü bir süre takip ettiğini söyledi.

55

5854e74967b0a93f44b033c5

İlk resmi tepki:Yayın yasağı

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri’de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Vali: canlı bomba saldırısı, şehit ver yaralılarımız var

 Kayseri valisi Süleyman Kamçı olay yerinde yaptığı açıklamada, “hareket halindeyen otobüsün yanına yanaşan bir araç patlıyor. Bir intihar saldırısı, şehit ve yaralılarımız var” dedi

TSK: 13 şehit, 48 yaralı

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.”

Süleyman soylu:Oklar PKK’yı gösteriyor

Özel halk otobüsünü durduran ve o esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimliğinin belirlendiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, “Şu an 7 kişi gözaltında, 5 kişi de aranıyor. Şu anda hastanelerimizde 56 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12’si yoğun bakımda. 4’ü ağır” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şu ana kadar 9 şehidin kimliğinin tespit edildiğini belirterek “Oklar şu anda PKK’yı işaret ediyor” dedi.

Saldırıyı PKK’lı “Çektar” Yaptı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu belirterek şehit sayısının 14’e yükseldiğini açıklanırken, saldırıyı ‘Çektar’ kod adlı PKK’lı teröristin yaptığı ortaya çıktı.

Özel halk otobüsünü durduran ve o esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimliğinin belirlendiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, “Şu an 7 kişi gözaltında, 5 kişi de aranıyor. Şu anda hastanelerimizde 56 yaralımız var. Bu 56 yaralımızın 12’si yoğun bakımda. 4’ü ağır” diye konuştu.

Şehit Sayısı 14’e Yükseldi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu belirterek şehit sayısının 14’e yükseldiğini açıkladı.