07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Karaman’daki Gibi Yasadışı 10 Bin Ev Var”
“Karaman’daki Gibi Yasadışı 10 Bin Ev Var”

“Karaman’daki Gibi Yasadışı 10 Bin Ev Var”

CHP Grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikli günden maddesi Karaman’daki Ensar Vakfı evlarinda yaşanan çocuk tecavüzleriydi. Kılıçdaroğlu Karaman’dakine benzer Türkiye genelindeki yasadışı evlerin sayısını verdi ve sorumlu milli Eğitim Bakanlığı’dır dedi..Davutoğlu’na seslenen  Kılıçdaroğlu, ” Sayın Davutoğlu bu yasadışı evlerden kaç tane var? Bana gelen bilgi 10 binin üzerinde. O çocuklara ne ders veriliyor? Cumhuriyet düşmanlığı mı öğretiliyor? Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz. Bütün kirli çamaşırları orada ortaya çıkaracağız” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından Ensar Vakfı ile ilgili başlıklar:

– Çocuklara cinsel istismar yüzde 434 oranında artmış. Bir toplumdaki yozlaşmayı bundan güzel anlatan istatistik yok. Böyle bir istismarla muhatap oluyorlar.

“O yurtlar kime ait?”

– Karamandaki olay. Birgün Gazetesi yazdı olayı tüm Türkiye öğrendi. Biz ne yaptık milletvekillerimizi gönderdik. Çocuklarımızı ve ailelerini koruyun dedik. 2 gerçek ortaya çıktı: birisi şu; o yurtların kime ait olduğunu oradaki hiç bir kamu görevlisi söyleyemiyor. Bunlar kimin? Kim tuttu bu yurtları? İkinci gerçek, dernekler ve vakıflar ilk ve orta öğrenim düzeyinde yurt açamazlar çünkü yasak. O zaman yasaksa yurt açılamıyorsa bunlar bu öğrenci yurtlarını kimler açtı?

Aile Bakanına: Utan! Sen bir annesin..

– Bakanların yaptığı açıklamalar var. 22 Mart. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Buna bir kez rastlanması hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumu karalamaya dönüşmemeli. Yav sana ne? O savcının işi. Çocuklara da sahip çıkmıyor. Utan utan sen bir annesin. Nasıl böyle bir dil kullanırsın?

“Ensar Vakfı’nı övmek savcıya gözdağı vermektir”

– 45 çocuğa tecavüz edilmiş bu kalkmış hala paralel yapı diyor. Abisi ne diyordu ne istediniz de vermedik diyordu. Sana adam gibi soruyorum; onlar ne istediler siz ne verdiniz? Anlatamaz çünkü abisi izin vermez. Kalkıyor ilgili vakfı övüyor. Bekle bir sonucu bekle. Övmek savcıya gözdağı demektir. Vakıf ve Dernek hakkında bir şey yapma demektir.O çocuk evlerini paralel yapı mı açtı ey Davutoğlu? Daha önce tecavüzden mahkum olmuş birisi bu vakfın etkinliğine davet ediliyor. Sen suçlusun kardeşim. Suçunu başka birisinin üzerine atma.

“Bu işin asıl sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır”

– Milli Eğitim Bakanı 26 Mart’ta konuşmuş. Soruşturmalarımız devam ediyor demiş. Milli Eğitim Bakanı olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz diyor. Yasaların sana verilen görevi yerine getirmiyorsun. Bu işin asıl sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır. Biz çocuklarımızı Milli Eğitim’e emanet ediyoruz.

“O yasadışı evlerden 10 bin tane var”

– Anayasa’dan bir örnek; madde 41; ailenin korunması ve çocuk hakları. Diyor ki “Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar. 42. madde: Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Devlet, maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır. Sayın Davutoğlu’na asıl sorumu soruyorum; Sayın Davutoğlu bu yasadışı evlerden kaç tane var? Bana gelen bilgi 10 binin üzerinde. O çocuklara ne ders veriliyor? Cumhuriyet düşmanlığı mı öğretiliyor? Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz. Bütün kirli çamaşırları orada ortaya çıkaracağız. Türkiye bu ayıptan kurtulmazsa binler yeni mağdur çıkacaktır.