07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karaman’daki Çığlığın Bilinmeyenleri

Karaman’daki Çığlığın Bilinmeyenleri

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’in yasadışı evlerinde çocuklara tecavüz ve yarım bırakılan  davanın peşini bırakmayan gazeteci Mustafa Hoş, o çocukların çığlığını kitap haline getirdi. Ailelerle de görüşüp yarım kalan davanın nasıl kapatılmaya çalışıldığını anlattı. ÇIĞLIK kitabı perşembe günü dağıtımda olacak. Kitap çıkmadan önce Mustafa hoş, Halk tv’de Sol şerit programına konuk oldu ve ÇIĞLIK’ın ayrıntılarını anlattı.

İşte Mustafa Hoş’un Çığlık kitabıyla ilgili anlattıklarından başlıklar;

“Ensar’ Vakfı’nın sorumluluğunun üzeri örtüldü”

“Ensar davası yarım bırakılmış bir davadır. Bu kitap biten bir davanın değil, yeniden açılması gereken gerçek bir davanın kitabı. Muharrem Büyüktürk’e ağır cezalar verilerek Ensar’ Vakfı’nın sorumluluğunun üzeri örtüldü.”

“Darbe Girişimini Perde Yaptılar”

15 Temmuz sonrası bütün demokrasi mitinglerinde Ensar vakfı vardı. amaçları asıl davanın önüne  set çekmek. Ensar’ı dokunulmaz yapmak. 15 Temmuz sonrası mitinglerde meydanlarda  bayrağa sarılanlar Karaman’daki çocuklara sarılmazlarsa doğru yapmazlar.İkiyüzlülük yaparlar. Vatan bu çocuklar zaten. Gelecek bu çocuklar. Bu çocukları kurtarmadan vatan kurtulmayacak. O çocuklara sahip çıkılmazsa, çocuklar tarikatların elinden alınmazsa 15 Temmuz’lar da bitmez.”

“O çocuklar yataklarında değil kapıların arkasında uyuyor”

“İstismara uğrayan çocukların aileleriyle de görüştüm. O çocuklar korkularından artık yataklarında uyuyamıyor. Korkularından kapıların arkasında bekliyorlar. Çünkü kendilerini böyle koruyacaklarını  sanıyorlar”

“Aileler Ensar Vakfı’ndan şikayetçi”

Ailelerin bazıları Ensar Vakfı’ndan şikayetçi. Aileler şikayetçi olmasa bile resen dava açılması gerekiyordu.”

“Bu ülke Ensar’la da yüzleşmek zorunda”

“Bu çocukları tarikatların, vakıfların elinden kurtarmak gerekir. Ensar’ı korumaya aynı şekilde devam ederlerse bu ülkeye darbeden daha büyük bir kötülük yapılmış olur.”

İşte programdan o bölümler;