07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ve Karaman Ayağa Kalktı!
Ve Karaman Ayağa Kalktı!

Ve Karaman Ayağa Kalktı!

Ensar Vakfı’na ait evlerde 45 çocuğa tecavüz iddialarınına ardından Karamanlılar sokağa döküldü. Protestoların hedefinde Ensar Vakfı ve dernek evlerini denetlemeyen Milli Eğitim bürokratları da vardı. Karamanlılar sorumluların da yargılanmasını istedi.

Karamanlılar 45 öğrenciye tecavüz olayıyla ilgili kent meydanında toplanarak protesto eylemi yaptı. Karaman merkezde bulunan Atatürk Parkı’nda biraraya gelen Karamanlılar 45 öğrenciye tecavüz olayının kabul edilebilir olmadığını, yıllarca dini vakıf ve dernek evlerinin neden denetlenmediğini sordu.

“Sorumlular da yargılansın”

Eğitim İş, Eğitim Sen, ÇYDD ve ADD çağrısıyla organize edilen protestoda Milli eğitim bürokratlarını eleştiren Karamanlılar, suçlunun yanında suça göz yumanların da tespit edilmesini ve yargılanmasını istedi.

Karamanlılar adına açıklama  Derya Kart yaptı..İşte yapılan basın açıklamasından başlıklar;

“Neden Görmezden Gelindi?”

– Bu olaylar bu raddeye gelinceye kadar birilerinin neden görmediğini merak ediyoruz. Birileri zamanla bir şeyleri kapatma telaşına düşmüş müdür? Bazı eğitimciler ilgilendiğini söyleyen mekanlar gerekli duyarlılık içerisinde denetlenmiş midir ? Denetlendi ise bu durum nedir?

“Bu Çocuklar Sahipsiz Değil”
– Bu çocuklar sahipsiz değildir. Devlet 18 milyondan fazla çocuğun eğitiminden, etik değerlere bağlı, onurlu, düzgün bir yaşam sürmesinden çağdaş, insani ve evrensel değerlere bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumludur. Devlet, bu konuda gereken tedbirleri almak ve çocuklarımızı her türlü saldırıya karşı korumakla yükümlüdür. Devlet kendi sorumluluğu altındaki bu çocukların eğitimini, barınmasını, ihtiyaçlarını belirli amaçlara hizmet eden; çoğu dini esaslara göre eğitimi şekillendirmek isteyen eğitimin laik yapısını ve karma eğitim anlayışını yok etmeye çalışan bir kısım tarikatları, Cumhuriyet düşmanı vakıf, dernek ve ya cemaatlerin eline terk edilemez.

“Vakıf, dernek ve cemaatlere karşı önlem alın”

-Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve tüm il valilerini buradan uyarıyoruz! Okullarımızda eğitim öğretim gören milyonlarca öğrencimizi korumak için ‘eğitime katkı, yardım, destek’ adı altında faaliyet gösteren bu tür vakıf, dernek ve cemaatlere karşı duyarlı olmalarını, bunların yerli yersiz konferans, toplantı, seminer, bağış adı altında okullarımızda faaliyet göstermelerine izin vermemelerini; kimsesiz yardıma muhtaç çocuklarımızı bu tür tarikat, dernek, vakıf gibi kuruluşların ellerine bırakmamalarını ve bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını bizzat devlet imkanlarıyla sağlamalarını; aksi halde bu tür sonuçlardan kendilerinin de sorumlu olacaklarını unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatırız.