07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karakola Bombalı Araçla Saldırı
Karakola Bombalı Araçla Saldırı

Karakola Bombalı Araçla Saldırı

Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Saldırıda karakolda bulunan askerlerden yaralananların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sev edildi.

Bugün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silyahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.

saldiri1

DHA’ya göre 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı. Yaralı askerler bölgeye sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı.

3 ŞEHİT, 22 YARALI

DHA yeni Geçtiği haberde Diyarbakır- Bingöl Karayolu üzerindeki Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit ve yaralı sayısının arttığını bildirdi. Saldırıda 3 asker şehit olurken, 22 asker de yaralandı. Şiddetli patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği veUlusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.