07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Darbeli Kanlı Kaos’un Karanlık Soruları
‘Darbeli Kanlı Kaos’un Karanlık Soruları

‘Darbeli Kanlı Kaos’un Karanlık Soruları

Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadı. Ve yanıt bekleyen sorular var…

İşte o kanlı kaosun ardından cevap bekleyen sorular;

-Darbe girişimi ile ilgili hiç bir istihbarat olmaması tartışmalı bir durum. Olmadıysa ciddi bir zaafiyet var. Varsa ve zamanında müdahale edilmemesi büyük soru işareti. Darbe girişiminden gerçekte kimler ne umdu?

-Yüksek Askeri Şura’da(YAŞ) “paralel yapı” denilen Gülen cemaati tasfiyesi günlerdir konuşuluyordu. İsimler bilindiğine göre bunların takibi neden yapılmadı?

-“TBMM’yi vuracak kadar gözü dönen darbe girişimcileri” neden başka bir yeri hedef almadı. Meclis’in vurulması emri nasıl verildi. F-16’larla vurulduğu iddiası doğru ise konuşma kayıtlarında ne var? Bunlar açıklanacak mı?

-Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar nasıl rehin alınabildi? Şamil Tayyar neden Hulusi Akar’ın yargılanması gerektiğini söyledi. Erdoğan havalimanında “Genelkurmay Başkanımızın durumunu şu anda bilemiyorum.” dediği saatlerde Binali Yıldırım NTV yayınında neden “Hulusi Akar görevinin başında” dedi?

-Erdoğan Marmaris’ten Facetime ile yaptığı canlı bağlantıda “Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız” dedi. Kim bu polisler ve şu ana kadar bu konuda neden hiç bir gelişme olmadı?

-Tayyip Erdoğan bir kaç gün ortalıkta yoktu. Marmaris’te olduğu da bilinmiyordu. Erdoğan’ın bu gizemli kayboluşunun anlamı nedir? Marmaris’ten konuştuğu zaman olay olalı 3 saat olmuştu. Neden bu kadar bekledi. Erdoğan’ın kaldığı otelin vurulması da tartışmalı. Çünkü Erdoğan kendisi ayrıldıktan sonra vurulduğunu açıkladı. Erdoğan operasyonu haber alıp mı ayrıldı? Öyle ise bu haberi kim nasıl verdi?

-Sabaha karşı Atatürk Havalimanında konuşan Erdoğan Meclis’in vurulmasına neden hiç değinmedi?

-Genelkurmay Başkanı olarak 1.Ordu komutanı Ümit Dündar Genelkurmay Başkan vekilliğine atandı. Ama bu atamadan önce yandaş Fatih Tezcan “Darbeyi yapan şahsı açıklıyorum. Ümit Dündar. Buna biat etmeyin sokaklara çıkın. isyan edin rt yap ve çık” yazdı. Fatih Tezcan Genelkurmay Başkanının rehin alındığını da ilk yazanlardan. Bu da gösteriyor ki bilgilendiriliyor. Ümit Dündar’ı neden hedef gösterdi. Ordu içinde başka unsurlar darbe girişimine önce destek verip sonra vaz mı geçti?

-Anadolu Ajansının gece yarısı “işte darbeciler” diye geçtiği listede en büyük rütbeli albaylar vardı. Oysa bugün Hava Kuvvetleri’nin eski komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve başka generallerin de adı geçiyor. O listeyi kim verdi ve neden sadece albaylar açıklandı?

– “Fettullahçı Terör Örgütü” ile bağlantıları olduğu iddia edilen Akın Öztürk’ün ‘darbe yapabilecek potansiyele sahip olduğu’ geçen yıl bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na bildirildi bilgisi sızdırıldı.  Akın Öztürk ise paralel yapı ile mücadele eden isim olduğunu söylüyor ve MİT müsteşarı hakan Fidan’ı buna tanık gösteriyor..

-Teslim olan erler rütbeliler tarafından “tatbikat var” denilerek kandırıldığını söylediler. Daha öncede tatbikatlar yapılmış. Bu tatbikatlar neden takip edilip soruşturulmadı?

-Binali Yıldırım, “Milletimin bütün fertlerine bayraklarıyla meydanlara koşan, bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum” dedi. Teslim olmasına rağmen linç edilen emir komuta altındaki erlerin hepsinin paralel üyesi olduğu kesin mi? Kafası kesilen ve linç edilmek istenen askerler emir komuta altında olduğu için mi yoksa gerçekten “paralel örgüt” cemaat üyesi olduğu için mi sokaktaydı? Polis gözetimindeki bu linç için Erdoğan ve Yıldırım neden bir şey söylemedi?

-Erdoğan dahil Binali Yıldırım ve diğer AKP yetkililerinin halkı sokağa çağırdıktan sonra camilerden sela okunması ile ne amaçlandı? Ordu içinde küçük bir grup darbe yapmaya kalkıştı ise neden halk sokağa çağrıldı?

-Erdoğan yönetiminin bir çok kez denediği kontrollü kaos yönetimi darbe girişimi sonrası da uygulandı mı?