07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte O Vahşetin Gerekçesi

İşte O Vahşetin Gerekçesi

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda, kızdığı küçük yaştaki Suriyeli çocuğu koşarak yakalayıp yere savuran seyyar satıcı Musa S., gözaltına alındı. Suriyeli çocuk ailesine teslim edilmek için aranırken yeni görüntü de ortaya çıktı. Esnaf o çocuğu başındaki şapkasını aldığı için yere savurmuş.

Kemeraltı’nda kıyafet satan bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle ortaya çıkan olayda, pilav tavuk sattığı öğrenilen seyyar satıcı Musa S., arkasından koşup yakaladığı Suriyeli küçük yaştaki çocuğu kollarının altından tutup havaya kaldırdıktan sonra büyük bir öfkeyle yere savurmuştu. Çevredekilerin tepki göstermesinin ardından olay yerinden uzaklaşan Musa Ş., gözaltına alındı. Musa S.’nin emniyetteki ifadesinde küçük çocuğa motorunu ittiğini ve şapkasını yere düşürdüğü için kızdığını söyledi.

Suriyeli çocuğu kaldırıp yere çarpan seyyar satıcı Musa D., polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı. Musa S.  motsikletiyle giderken Suriyeli çocuk şaka olsun diye şapkasını alıyor ve kovalamaca başlıyor…

İşte olayın başlangıcı ve vahşet anları;