07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Seri Katilin Kaçış Rotası
İşte Seri Katilin Kaçış Rotası

İşte Seri Katilin Kaçış Rotası

İstanbul ve Ankara’da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz’in izinin, İzmir’de ortaya çıktı. Polis seri katil Atalay Filiz’in, 4 saatini geçirdiği internet kafedeki bilgisayarı inceleyeme aldı. Filiz’in Yunan adalarına kaçmak ve gizlenmek için insan tacirleriyle sosyal medya üzerinden yaptığı görüşmeleri tespit edildi.

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü öne sürülen Atalay Filiz, İzmir’e kaçtı. Geçen Pazar İzmir’e gelen Filiz, 4 saat Buca’daki bir kafeteryada kaldı, ardından adı açıklanmayan bir üniversite öğrencisinin evinde pazar ve pazartesi gününe geçirdi. Görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasından sonra olayı fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda polisin araştırmaları da bu yöne kaydı.

İnternet kafedeki kullandığı bilgisayarda kaçış rotası bulundu

İnternet kafedeki görüntüleri inceleyen polis, Atalay Filiz’in, ilk olarak hakkında çıkan haberleri takip ettiğini belirledi. Ardından kaçmak ve gizlenmek için yardım alacağı insan kaçakçılarıyla sosyal medya üzerinden bağlantı kurduğu anlaşıldı. Polis şimdi katilin yanı sıra bağlantı kurduğu bu insan kaçakçılarının da izini sürmeye başladı. Bu yönde de önemli gelişmeler kaydetti. Polis, Yunanistan Sakız Adası ya da başka bir adasına kaçak geçiş olup olmadığını yönelik de yine bu ülkenin yetkilileriyle sık sık görüşmeler yaptı.