07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İstanbul’un Göbeğinde Çifte İnfaz
İstanbul’un Göbeğinde Çifte İnfaz

İstanbul’un Göbeğinde Çifte İnfaz

İstanbul Eyüp’te 2 kişi başlarından vurularak araçtan atıldı…Şüpheliolay yerinden kaçarken kaza yaptı. Aracı bırakan zanlı  yaya olarak kaçarak izni kaybettirmişti…O şüpheli yakalandı..Çifte infazın arkasından alacak-verecek davası çıktı..

Karadeniz Caddesi üzerinde bir marketin önünde duran 34 JB 0122 plakalı araçtan bir el silah sesi duyuldu. Ardından da  bir kişinin araçtan atıldığını gören vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerini aradı. Araç hızla olay yerinden uzaklaşırken kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem aldı. Sağlık ekipleri isminin Emre Tanrıverdi olduğu öğrenilen kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

2. kişi de vurularak araçtan atıldı

Olay yerinden kaçan araçtaki kişi yada kişiler, Silahtarağa Caddesi üzerine geldiğinde araçta bulunan ikinci bir kişiyi de vurduktan sonra yol kenarına atıp kaçtı. İkinci ihbarı alan polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Ağır yaralanan kişinin Hakan Akmut olduğu anlaşldı. Akmut, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Eyüp Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak,  yapılan tüm müdahalelere rağmen yolda hayatını kaybetti.

Araç kaza yapmış olarak bulundu

Cinayetlerin ardından Gaziosmanpaşa istikameti İslambey Caddesi üzerinde hızla kaçan araç kaza yaptı. Daha sonra araçtan indiği öğrenilen bir kişinin ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdiği öğrenildi. Polis ekipleri olaya karışan araçta detaylı inceleme yaptı. İnceleme sırasında araçta bir adet el telsizinin bulunduğu belirtildi. Ayrıca çevredeki vatandaşlar araçtan inerek kaçan kişinin üzerinde özel güvenlik üniforması olduğunu öne sürdü.

Öldürülen 2 kişi de akraba

Hayatını kaybeden iki kişinin de akraba olduğu ortaya çıktı.  Cinayetlerin meydana geldiği yerdeki iş yerlerindeki güvenlik kamerası görüntüleri inceleme altına alındı.

Şüpheli  teknik takiple yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gece Hakan Akmut ve Emre Tanrıverdi’nin başlarından silahla vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Katil zanlısı Ersin B. (27), ekiplerin teknik ve fiziki takibi sonucu Gaziosmanpaşa’da yakalandı.

“Onlara borcum vardı, tartışma çıktı ikisini de vurdum”

Yakalanan katil zanlısı Ersin B. polisteki ifadesinde o çifte cinayeti anlattı;

-Güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Hakan Akmut ve Emre Tanrıverdi’ye borcum vardı. Dün araçlarına bindim ve arka koltuğa oturdum. Borç yüzünden tartışmaya başladık. Ön koltukta oturan Akmut ve Tanrıverdi’yi silahımla vurduktan sonra araçtan attım. Daha sonra şoför koltuğuna oturarak olay yerinden uzaklaştım ve bir süre sonra kaza yapınca yaya olarak kaçtım.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.