07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İsrail’e Mahkeme kararı Garantisi
İsrail’e Mahkeme kararı Garantisi

İsrail’e Mahkeme kararı Garantisi

Mavi Marmara saldırısı sonrası İsrailli yetkililer hakkında açılan davalar konusunda Türkiye ve İsrail anlaşmaya vardı. Alınan karara göre  İsrailli yetkililer hakkında açılan davalar yaptırımla sonuçlanmayacak.

NTV’ye konuşan İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, iki ülkenin bu konuda anlaşmaya vardığını söyledi. Bu anlaşma, “bağımsız” olması gereken mahkemelerin kararlarını da tartışmalı hale getirdi.

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, , Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak İstanbul’daki mahkemelerde dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu yetkililer hakkında açılan davalara değindi.

“Türkiye ile anlaşıldı”

İki ülkenin konuyla ilgili anlaşmaya vardığını söyleyen Cohen, “Türk tarafı ile hukuki açıdan bu davaların herhangi bir yaptırımla sonuçlanmayacağı konusunda anlaşıldı” dedi.

“Davalar bizi yakından ilgilendiriyor. İsrailli askerler ve siyasiler aleyhine bir çok dava açılmış durumda. Türk tarafı ile hukuki açıdan bu davaların herhangi bir yaptırımla sonuçlanmayacağı konusunda anlaşıldı. İki taraf arasında bu konuda karşılıklı bir anlayış olduğunu söyleyebilirim. Bu İsrail için çok önemli bir konu. Gelecekteki atılacak siyasi adımlar için de önem ifade ediyor.