07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “İsrail ve Rusya’ya Karşı Tükürdüklerini Yaladılar”
“İsrail ve Rusya’ya Karşı Tükürdüklerini Yaladılar”

“İsrail ve Rusya’ya Karşı Tükürdüklerini Yaladılar”

PYD Eş Başkanı Müslim,Tayyip Erdoğan’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanmasına neden olacak bütün belgelerin ABD ve Rusya’nın elinde olduğunu öne sürdü.

PYD şe Genel Başkanı Salih Müslim, Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuştu.Müslim özetle “ABD ve Rusya’nın elinde Erdoğan’ı uluslararsı ceza Mahkemelerinde yargılatacak dosyalar var” dedi..

İşte Salih Müslim’in tartışma yaratacak o iddialarından bazı başlıklar;

“Türkiye El Nusra ve Ahrar u Şam üzerinden IŞİD’e yardım gönderiyor”

“Türkiye hala Menbic’den vazgeçmiş değil şimdi çeşitli yollardan IŞİD’’e yardım göndermeye çalışıyor. Cerablus’daki IŞİD güçlerine şimdi açıktan yardım etmiyorlar ama diğer ılımlı güçler denen El Nusra ve Ahrar û Şam gibi IŞİD ile aynı zihniyete sahip olan güçler üzerinden bu yardımı sağlıyorlar. Bir çatışma süsü vererek 4 gün önce 12 TIR yardım ulaştırdılar.

“IŞİD’in kurucuları arasında Türkiye de vardı”

“Kim ne derse desin IŞİD’in kurucuları arasında Türkiye vardı bunu hep saklıyordu ama bunların hepsi açığa çıktı. Bunların Rojava’da Kürtleri bitirme planları vardı bu planlar hepsi Türkiye üzerinden yürütülüyordu. Bu ilişkilerin ve planların hepsi açığa çıktı ve herkes görmesine rağmen Türkiye IŞİD’e destek vermediğini hala ısrar ediyor.”

“İsrail ve Rusya’ya karşı tükürdüklerini yaladılar”

“İsrail ve Rusya’ya karşı tükürdüklerini yaladılar. Daha önce de söylemiştim konu Kürtler olunca Türkiye her şeyinden vazgeçmeyi göze alır. Kürtler tek bir hak elde etmesin diye her şeyi yaparlar. Şimdi Kürtün önüne geçemediğini anlayınca her şeyi deniyorlar.

Türkiye Kürtlerin durdurmak için IŞİD, Ehrar û Şam, Cebatul Nusra gibi terör örgütlerine hep destek vermiş ve bütün dünya bunu çok iyi biliyor.

“Rusya Türkiye’nin IŞİD ilişkilerine ait dosyaların hepsine sahip”

“Türkiye karşı net tavır alınmış durumda zaten bundan kaynaklı birazda Türkiye Rusya’ya yanaşmak istiyor. Erdoğan’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanması için bütün dosyalar hazırlanmış durumda. Ruslar bu dosyalara yani Türkiye’nin IŞİD ile olan ilişkilerine sahip belgelerin hepsine sahip durumda.”

“Zarrab davası birilerinin boynunda ip gibi duruyor”

“Yine Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması da bundan kaynaklıdır. Zarrab meselesi unutulmamalı bu dava devam ediyor. Kuveyt Türk bankasına kaşı açılmış bir dava var. Bunlarla birlikte Türkiye’nin bütün ilişkileri açığa çıkarıldı ve çıkarılıyor.

Zarrab davası birilerinin boynunda ip gibi duruyor bu ipi istedikleri zaman çekebilirler. ABD elinde bulundurduğu bu ipi çekecek mi yoksa şantaj olarak mı kullanacak birlikte göreceğiz. Yani hem Rusya hem de ABD, IŞİD ile olan bütün ilişkilerin bilgisine sahip bu bilgileri nasıl kullanacakları onların siyasetine bağlı.”