02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “IŞİD’liler Gaziantep’te Tedavi Ediliyor”

“IŞİD’liler Gaziantep’te Tedavi Ediliyor”

Sputnik Gaziantep’te Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde IŞİD üyelerinin tedavi edildiğini iddia ederek fotoğraflar yayınladı. Habere göre, Sputnik’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir hekim, bugün Suriye sınırında yaralanan IŞİD üyelerinden 4’ünün hastaneye getirildiğini belirtti. IŞİD üyelerinin tedavisiyle ilgili hastanede kayıt tutulmadığı iddia edildi.

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde yasadışı yollarla Suriye’ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu IŞİD üyelerine, sınırda görevli askerler tarafından ateş açıldı. Olayda grupta bulunan IŞİD üyesi 3 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Yaralananlardan 4’ü Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

1022730013

Yaralı IŞİD’cileri hasteneye asker getirdi

Habere göre hastanede görevli bir doktor, IŞİD üyesi 4 kişinin askerler tarafından hastaneye getirildiğini söyledi.

1022730193
Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan ve güvenlik gerekçesiyle isminin yazılmamasını isteyen Ersin Aslan Devlet Hastanesi’ndeki görevli bir hekim, IŞİD üyesi 4 kişinin askerler tarafından bugün sabah saatlerinde hastaneye getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hastanemize 4 IŞİD üyesi getirildi. Biri 1993 Afganistan doğumlu B. F. IŞİD üyelerini ben tedavi ettim. Kurşunlarla yaralanmışlardı. Hayati tehlikeleri yoktu. Hastaneye getirilen IŞİD’liler kayıt altına alınmadı. Sanıyorum yetkililer, bu kişilerin tedavi edildiğinin kamuoyu tarafından bilinmesini istemiyor. Hastane hekimleri ve çalışanları IŞİD üyelerini tedavi etmek istemiyor. Burada çalışan bazı doktor ve sağlık çalışanları Kilisli. IŞİD, her gün bu kente saldırdığı için, tedavi etmek istemiyorlar.”