07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Katliamı
IŞİD Katliamı

IŞİD Katliamı

Suriye hükümeti, IŞİD’in Deyr Ez Zor kentinde yaklaşık 300 sivilin öldürdüğünü açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de saldırının ardından büyük bölümü sivil 400 kişinin kaçırıldığı bilgisini paylaştı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin kuzeyindeki Deyr Ez Zor’un batısında yer alan El Baghaliyeh kasabasına saldıran IŞİD militanlarının aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu yaklaşık 300 sivili öldürdüğünü aktardı.

isid1

Sputnik’e konuşan Deyr Ez Zor Valisi Muhammed Kadir Ajnyyja de cumartesi gecesi El Baghaliyeh kabasına giren IŞİD militanlarının katliam yaptığını söyledi.
Suriye ordusunun, saldırının gerçekleştirildiği bölgeye girdiğini belirten Ajnyyja, “IŞİD militanları ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşandı. Çok sayıda militan öldürüldü; diğerleri ise IŞİD kontrolünde bölgelere kaçtı” dedi.

AFP’nin haberine göre; İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları, terör örgütünün şehrin kuzeyindeki el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı.

SİVİLLERİN HAYATLARI TEHLİKE ALTINDA

İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, kaçırılanların tümünün Sünni olduğunu aktardı. Abdülrahman kadın, çocuk ve rejim yanlısı savaşçıların ailelerinin IŞİD kontrolündeki başka alanlara naklediğini de sözlerine ekledi.

Abdülrahman, kaçırılan sivillerin hayatlarından endişe duyulduğunu söylerken, IŞİD’in daha önce yaptığı gibi rehin aldığı sivilleri katledebileceğini belirtti.