07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “İnternet Çaya Çorbaya Limon Gibi”
“İnternet Çaya Çorbaya Limon Gibi”

“İnternet Çaya Çorbaya Limon Gibi”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin, Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonuna taraf olduğunu belirterek, “Komisyon, siber ortam için yakında bir metin hazırlayacak ve herkes bu metne uyacak. Ayrı ayrı kanunlar olmayacak. Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak” dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’in İnternet tarifi de ilginç ;”İnternet, çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor”

İnternetin zararlı etkilerine dikkati çeken ve bu konuda toplumu korumak istediklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Biz diyoruz ki ‘sosyal medya sorunsuz medya değildir’, gerçek hayatta ne suçsa, sanal dünyada da aynı şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Kimse, ‘ben yazarım bir şey, çekilirim kenara’ demesin. O tuşa elinizi attığınız zaman, kaybolmuyor, iz bırakıyor. Önünde sonunda o gelir sizi bulur. O yüzden dikkatli olacağız, kimsenin hakkına, hukukuna tecavüz etmeden, suç teşkil edecek paylaşımlar yapmadan, sosyal medyayı olabildiğince geniş kullanalım ama başkalarına zarar vermeyelim.”