07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hani Aldatılmıştınız? Balyoz’a “Darbe” Dedi
Hani Aldatılmıştınız? Balyoz’a “Darbe” Dedi

Hani Aldatılmıştınız? Balyoz’a “Darbe” Dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Dünyada ve Türkiye’de Darbe Yargılamaları’ konulu uluslararası sempozyuma katıldı. Bozdağ, RTE/AKP’nin aldatıldık dediği Ergenekon, Balyoz, Kafes gibi davaları için  “darbe teşebbüsü ” dedi. Tayyip Erdoğan Çanakkale Savaşı yıldönümünde harp Akademilerinde yaptığı konuşmada bakın ne söylemişti.

AKP’nin iktidar olmasından sonra ki süreç üzerine konuşan Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

“Ak Parti, ‘bin yıl sürecek’ denilen 28 Şubat’ın arifesinde iktidar oldu. Türkiye neler yaşadı? Balyoz, Ergenekon, Kafes, Yakamoz, Eldiven darbe teşebbüslerine Türkiye sahne oldu. Cumhuriyet mitinglerine, cumhurbaşkanlığı seçimine Türkiye sahne oldu. O dönemde 27 Nisan diye e-bildiri diye bir bildiri çıktı. Siyasetin duruşunun darbecilere karşı ne derece önemli olduğunu, milletin hukukunu, onurunu, hak ve hürriyetleri koruma bakımından ne denli olduğunu göstermek için bunları anlatıyorum. Türkiye’de bizim dönemimizde başlatılan teşebbüslerin hiçbirisi başarılı olamadı. Parti kapatma davası, Gezi hadiseleri, 17/25 Aralık Paralel Çete’nin yargıyı kullanarak Türkiye’de hükümeti alaşağı etme teşebbüsü, Kobani hadiselerinin hiçbirisi Türkiye’de başarılı olamadı. Neden olamadı, çünkü milletin iktidarı, milletin emanetine ihanet eden, bu ülkenin anayasa ve yasalarını yok soyan, milletin hukukunu tanımayanlara karşı, milletin emanetine sahip çıktı. Eğer tavır koymasak şu anda Ak Parti diye birşey olmazdı.”

Adalet Bakanı Bakanı Bekir Bozdağ darbe dedi ama  Tayyip Erdoğan Çanakkale Savaşı’nın yıldönümünde Harp Akademilerinde yaptığı konuşmada Balyoz, Ergenekon, Kafes, Yakamoz ve Eldiven için “aldatıldık demişti.

İşte Erdoğan’In o konuşmasından ilgili bölüm;