07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İngiliz Vekile Suikast
İngiliz Vekile Suikast

İngiliz Vekile Suikast

İngiltere’de İşçi Partili milletvekili Jo Cox, Leeds kenti yakınlarındaki Birstall köyünde silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Cox tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Kritik AB referandumundan bir hafta önce yaşanan saldırı sonrası, ülkedeki tüm kampanya çalışmaları askıya alındı.

Görgü tanıkları saldırganın ‘Önce Britanya’ diye bağırdığını iddia etti. “Önce Britanya”, ülkede göçmen ve sığınmacılara karşı görüş ve eylemleriyle gündeme gelen aşırı sağcı bir grubun da adı. Grup, İngiltere’nin AB’den ayrılması için kampanya yürütüyor. Saldırıda 40-50’li yaşlarındaki bir erkk de hafif şekilde yaralandı.

Saldırgan gözaltında

West Yorkshire polisi saldırının ardından 52 yaşındaki bir erkeğin gözaltına alındığını duyurdu.

Milletvekili Cox’un, 23 Haziran’da yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumunda İngiltere’nin birlik içinde kalması için kampanya yürüttüğü ve seçim bölgesi Birstall Yorkshire’da bir toplantıya katılmıştı.

Referandum kampanyaları askıya alındı

İngiltere’de 23 Haziran’da gerçekleştirilecek AB referandumundan bir hafta önce düzenlenen saldırının ardından hem “Brexit” yanlıları hem de karşıtları, geçici olarak kampanya çalışmalarını askıya aldı.