07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bilal’in TÜRGEV’ine MHP Kıyağı
Bilal’in TÜRGEV’ine MHP Kıyağı

Bilal’in TÜRGEV’ine MHP Kıyağı

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal ‘in yönetimindeki TÜRGEV’e bina tahsis etti. AKP’li Büyükşehir Belediyesi kararı MHP’li meclis üyelerinin desteğiyle aldı.

Odatv’den Bülent Karslıoğlu’Nun haberine göre, Ensar Vakfı’Nın kardeş kuruluşu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı göndererek, Samsun il merkezinde öğrenci yurdu açmak için binaya ihtiyaçları olduğunu, belediye ile vakıf arasında yükseköğretim öğrencilerine yönelik barınma ve eğitim hizmetleri vermek için ortak hizmet projesi gerçekleştirmek için başvurdu. TÜRGEV’in bu isteği MHP’li üyelerin de desteğiyle meclisten geçti.

 

Belediye TÜRGEV için 10 yıllığına bina kiraladı

Büyükşehir Belediyesi Harita Mühendisi Daire Başkanı Lütfü Coşkun imzasıyla meclise gönderilen yazıda, TÜRGEV ile Ortak Hizmet Projesi gerçekleştirmek amacıyla il merkezinde yurt olarak kullanılmaya uygun bir binanın 10 yıl süreyle kiralanması, kira sözleşmesini Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ile yapılacak olan Ortak Hizmet Protokolünü imzalamak üzere Büyükşehir Belediyesi Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak’a yetki verilmesi ve karara bağlanması için Büyükşehir Belediyesi Meclisine havale edildi.

MHP’li meclis üyelerinin desteğiyle meclisten geçti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının son oturumu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Meclis’te 14 Haziran’da yapılan oturumda Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na bina tahsisi maddesi meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. TÜRGEV’in bu isteği 2 CHP ve 1 MHP’li üyenin ret, AKP ve 3 MHP’li üyenin oylarıyla belediye meclisinden jet hızıyla geçti.

İşte o belgeler:

AKP'li-belediyeden-TÜGEV'e-MHP-destekli-kıyak-(1)

AKP'li-belediyeden-TÜGEV'e-MHP-destekli-kıyak-(2)