07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Cihatçı Otobanı”
“Cihatçı Otobanı”

“Cihatçı Otobanı”

İstanbul atatürk Havalimanı’Ndaki intihar saldırıları uluslararası haber ajansları ve internet sitelerinin de ilk gündem maddesiydi.  CNN,  “Pek çok yabancı cihatçı o havaalanını iyi biliyor” başlığını kullandı.

İşte 36 kişinin hayatını kaybettiği o saldırılara ilişkin dış basında yer alan haberler;

“Pek çok yabancı cihatçı o havaalanını iyi biliyor”

CNN uluslararası yayını, Atatürk Havaalanı’na saldırıyla ilgili haberi verirken, kısa süre öncesine dek Türkiye’nin Suriye’ye “cihatçı otobanı” olmasına gönderme yaparak “Pek çok yabancı cihatçı o havaalanını iyi biliyor” dedi. CNN, canlı yayınla verdiği haberinde geçtiğimiz yıl Aralık ayında Sabiha Gökçen Havaalanında gerçekleştirilen havan topu saldırısı hatırlatıldı. Türkiye’nin ulusal ekonomik dinamiklerinden olan turizm sektörünün gerçekleştirilen bu saldırıdan kısa vadede etkileneceği vurgulandı.

Daily Mirror: Havaalanında katliam

Britanya’nın çok satan tabloid gazetelerinden Daily Mirror, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı büyük bir fotoğrafla başsayfasına taşıdı ve “Havaalanında katliam” manşetini attı. “Yeni terör zulmi” üstbaşlığı atarken, “korkunç manzara, beden parçaları havaalanına yayıldı” diye yazdı.

“Atatürk Havalimanı savunmasız bir hedef”

Atatürk Havalimanı’ndaki BBC muhabiri Mark Lowen, bunun, büyük ve koordineli bir saldırı gibi göründüğünü aktardı. BBC muhabiri Lowen, Atatürk Havalimanı’nın uzun süredir savunmasız bir hedef olarak görüldüğünü belirtti. Lowen, terminal girişlerinde X-ray tarayıcılarının bulunduğunu ancak araçlar için yapılan güvenlik önlemlerinin sınırlı olduğunu bildirdi.