07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İftira Atarak Suç Bastırdı
İftira Atarak Suç Bastırdı

İftira Atarak Suç Bastırdı

Onlarca çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı’nda dernek başkanı kendisini aklamak için şimdi de iftiraya başladı. Havuz kanalı A Haber’de canlı yayına katılan Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu bu sefer de ÇYDD ve Nesin Vakfı’na iftira attı: Oralarda da böyle bir olay olmuştu.

A Haber’de canlı yayına katılan Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, “Bizim vakfımızda meyda gelen olaylar başka vakıflarda da oldu” diyerek Ensar Vakfı’nı aklamaya çalıştı.

Dilberoğlu, vakfını kurtarmak için mahkeme ve doktor raporlarıyla çürütülen iddiaları gündeme getirdi. Dilberoğlu “Aziz Nesin Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı gibi kurumlarda bizim vakfımızda yaşanan olaylar yaşandı” dedi.

İşte Ensar Vakfı Başkanının Vakfı Temize Çekmek için İftira Dolu O Konuşması;

Peki Aslında Ne Olmuştu?

Nesin Vakfı’ndaki tecavüz iddiası 2007 yılında gündeme geldi. Ancak soruşturma sonucunda tecavüz olayının yaşanmadığı ortaya çıktı.

Vakıf Başkanı Ali Nesin doktor raporları ile çürütülen tecavüz iddiası ile ilgili şunları söylemişti:

-Basinda çıkan haberlerin tersine birinci rapor olumlu çıktı. Herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmadığı gibi kızlar bakire çıktılar. Daha ayrıntılı ikinci bir inceleme yapıldı. Sonuçları bekleniyor. Yalan haberleri yayan ve yayımlayanların peşini bırakmayacağız. Köy Enstitüleri de “fuhuş var” iddiasiyla kapatılmıştı. Aynı senaryonun tekrarlanmasına izin vermeyecegiz.

ÇYDD Davasındada Dijital Veriler Sahte Çıkmıştı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) davasının dayanağı dijital dökümanın sahteliği bilirkişi raporlarıyla kanıtlandı. Vakıfta kalan, üç kız bekaret kontrolünden geçirildi. Raporlarda ve ifadelerde söz konusu iddiayı doğrulayan bir bulgu ortaya çıkmadı.