07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hepsi Ankara’da Yazılıyor, Flaş Bellekle Gidiyor”
“Hepsi Ankara’da Yazılıyor, Flaş Bellekle Gidiyor”

“Hepsi Ankara’da Yazılıyor, Flaş Bellekle Gidiyor”

Van 100. Yıl üniversitesi’ne düzenlenen operasyonla ilgili savcı Sarıkaya’nın itiraflarının ardından, soruşturma sırasında tutuklanan ve cezaevinde intihar eden genel Sekreter Enver Arpalı’nın ailesi adına davayı takip eden avukat Turgut Kazan’dan şok bir iddia geldi. Kazan, Savcı Ferhat Sarıkaya için, “zavallının biri. İddianame falan yazamaz” dedi. Kazan, Cemil Çiçek’in de TBMM başkanıyken iddianamenin Ankara’da yazılıp, flash bellekle gönderildiğini söylediğini iddia etti.

İşte Turgut Kazan’ın o açıklaması;

 

“Sarıkaya sadece tutuklanmış bir kişinin ismini veriyor”

İntihar eden Üniversite Genel Sekreteri Enver Arpalı’nın ailesinin avukatı Turgut Kazan, savcı Sarıkaya’nın ifadesini değerlendirdi. Bunların itiraf olmadığını, zaten Sarıkaya’nın ne olduğunun belli olduğunu söyleyen Kazan, “İfadesinde bu örgütsel ilişkisini sürdürüyor ve örgütün Pensilvanya’nın kendisi ile birlikte örgüt üyesi olarak görev yaptığı kişileri saklıyor. Sadece tutuklanmış bir kişinin adını veriyor. Oysa orada müthiş bir ekip vardı” dedi.

“Hüseyin Çelik ve Cemil Çiçek de o işin içindeydi”

100. Yıl Üniversitesi soruşturmasının Fetullah Gülen suç örgütünün ilk eylemi olduğunu belirten Kazan, şunları anlattı: O eylemin hazırlayıcıları içerisinde AKP’nin ileri geleni sayılabilecek Hüseyin Çelik ve dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek de vardı. Adalet Bakanı olarak hazırladığı kararname taslağı ile Ferhat Sarıkaya’yı oraya atadılar. 100. Yıl Üniversitesi Saidi Nursi Üniversitesi olarak planlandı. Erdoğan Teziç başkanlığındaki YÖK, üniversitede Fethullahçı yapılanmayı dağıtmak için Yücel Aşkın ve bir ekibi oraya atadı. Hüseyin Çelik o yerel seçimde belediyeyi bize verin üniversiteyi halledeceğiz diye konuşmalar yaptı. Onlar da belediyeyi AKP’ye verdiler. Ve böylece düğmeye basıldı.”

“Çamaşır ipi verdiler”

Genel Sekreter Enver Arpalı’nın muhafazakar biri olduğuna dikkati çeken Turgut Kazan, kendisine atılan iftira karşısında ezildi ve cezaevinde kendisiyle görüşmeye gelen imama “İntihar Müslümanlıkta günah mıdır” diye sorduğunu anlattı. Hatta Arpalı’ya cezaevinde iki tane çamaşır ipi verildiğini söyleyen Kazan, Arpalı’nın bununla kendisini astığını kaydetti.

“Ankara’da yazılıyor, flaş bellekle gidiyor”

Ferhat Sarıkaya’nın zavallı bir adam olduğunu vurgulayan Kazan, şöyle devam etti: Bu iddianame falan yazamaz. İki cümleyi yan yana getiremez. Cemil Çiçek’e Meclis Başkanı’yken sordum. Siz o iddianamelerin nerede yazıldığını biliyor musunuz diye. Bilmez olur muyum dedi, hepsi Ankara’da yazılıyor, flaş bellekle gidiyor dedi. Bütün bunların hepsi AKP cemaat ortaklığı içinde yapıldı.