07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hani Terör Örgütü Değildi?
Hani Terör Örgütü Değildi?

Hani Terör Örgütü Değildi?

 

Terör örgütü Nusret Cephesi’nin Ankara’daki Bağlum grubuna üye oldukları iddiasıyla yedi kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bulunan, balık, kertenkele, bitki ve yağ ile yapılan, “Zehir Tarifi” başlıklı dokümanın ele geçirildiği belirtilerek, “Bu zehir tarifi ile şüphelilerin Suriye ülkesi çatışma bölgelerinde ve ülkemizde bir sansasyonel bir eylem yapabilecekleri değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi. Tayyip Erdoğan “El Nusra terör örgütü değildir” demişti.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, 31 Ağustos tarihinde hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. İddianamede, Nusret Cephesi’nin Bağlum grubuna üye oldukları iddiasıyla yedi kişi hakkında örgüt üyeliğinden hapis cezası istendi.

‘Zehir tarifi’

İddianamede yapılan aramada patlayıcı madde yapımı tarifinin yanı sıra, “zehir tarifi” başlıklı iki kâğıt parçası bulunduğu belirtildi. Keneotun ile bir yağın karışımı ile yapılışı detaylı şekilde anlatılan tarifte, bu zehirlerin etkisinin çok yüksek olduğu, kana çabuk karıştığı, ağzı açılırken dikkat edilmesi gerektiği belirtilen iddianamede, “Bu karışımı Suriye ülkesi çatışma bölgelerinde ve ülkemizde sansasyonel bir eylem amacıyla örgüt adına kullanacakları değerlendirilmiştir” denildi. Başka bir kâğıtta ise balık ve kertenkelenin kullanıldığı bir zehir tarifi de yer aldı. İddianamede, bu zehrin etkisinin de çok yüksek olduğu anlatıldı. İddianamede; baba, oğul Canöz’ün ifadesinde, ev aramasında ele geçirilen dokümanlarla ilgili olarak, bomba, fünye ve zehir imaline ilişkin kesinlikle bir bilgileri ve çalışmaları olmadığını, bu dokümanların nereden geldiğini ve kime ait olduğunu bilmediklerini söylediği kaydedildi.

Erdoğan ‘El Nusra da mücadele veriyor’ demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Haziran 2016’ta katıldığı bir iftar programında, El Nusra’ya ilişkin Batı’ya şu ifadelerle cevap vermişti: “Avrupa Parlamentosu’nun koridorlarında bakıyorsunuz YPG terör örgütünün paçavraları asılı ve onun önünde de ülkemizdeki bölücü terör örgütünün parlamentoya destekleriyle soktuğu kişiler poz veriyor. Bunu Batı’ya söylediğimizde hepsinin söylediği şey şu. ‘Ama onlar DAİŞ’e karşı’’. Eğer DAİŞ’e karşı olanlar terör örgütü değilse o zaman El Nusra’ya niye terör örgütü diyorsunuz? El Nusra da DAİŞ’e karşı çok ciddi mücadele veriyor. Bu Batı’nın mantalitesi şöyle çalışıyor. İyi terörist, kötü terörist anlayışı bu. Bu anlayışı tersine Allah’ın izniyle biz değiştireceğiz.”