07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Fikrini Söylesin Ne Zararı Var?”
“Fikrini Söylesin Ne Zararı Var?”

“Fikrini Söylesin Ne Zararı Var?”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen mülakatındaki “reis”sorusuna cevap verdi: Bizim soru havuzumuzda yok.Ama diyelim ki biri sordu. Ne var bunda?

İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mülakat skandalına ilişkin o açıklaması;

 

“Mülakat bizim uygulamamız değil”

Testi çözdü, yüzde yüzünü de çözdü. Peki anladığını anlatamıyorsa? Beden dilini kullanamıyorsa? Bir konuda öğrenci kendisinden daha da iyi bilebilir. Öğrenci bir konuyu ondan daha iyi bildiğinde öğretmenin ona karşı reaksiyonu nedir? Bunları ölçmeden ülkenin geleceği olan evlatlarınızı ona nasıl teslim edersiniz?Dolayısı ile mülakat doğrudur. Mülakatın yapılması da doğrudur. Milli eğitim temel kanununda var. Bizim getirdiğimiz sistemde değil. Eskiden de vardı uygulanmıyordu. Biz şimdi uyguladık.

“’Bu soru havuzundan başka hiçbir soru sorulmayacak’ dedik.”

Mülakata giren öğretmenleri biz mülakattan önce çağırdık. Bir eğitimi verdik, ”sizlere bu soru havuzunu veriyoruz. Bu soru havuzundan başka hiçbir soru sorulmayacak” dedik.

Soru havuzunda iki ayrı tür var, iki ayrı kupadan çekiyor. Bunun dışında nerelisin, kendinizi tanıtın gibi.

Bir başka soru bizim soru havuzumuzda yok ama, yani birisi, biz sorulmamasını istedik, ama birisi sormuş olsa dahi ama bu mülakatın sağlığına ve doğruluğuna halel getirmez.

“Fikrini söylesin bunun ne zararı var?”

’Reis’ sorusu iddiaları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Böyle bir soru bizim soru havuzumuzda yok. Diyelim ki bir tanesi sordu: Reis hakkında ne düşünüyorsun? diye. Bu mülakatı haksız yere mi düşürür ? Kişi onun hakkında ne düşündüğünü söyler, sever sevmez, beğenir beğenmez. Turgut Reis der, Piri Reis der veya başka bir reis der, onun hakkında da fikrini söylesin bunun ne zararı var?”