07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Eyy Erdoğan! Bak IŞİD Ne Diyor…
Eyy Erdoğan! Bak IŞİD Ne Diyor…

Eyy Erdoğan! Bak IŞİD Ne Diyor…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürüyülen El Kaide davası iddianamesinden İnsani Yardım Vakfı (İHH) çıktı..İddianameye de giren telefon görüşmesinde,  Suriye’deki IŞİD yapılanmasına eleman ve malzeme götürme işini yöneten Oğuzhan  Gözlemecioğlu, bu iş için İHH’yi (İnsani Yardım Vakfı) kullanabileceğini söylüyor.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başkentte El Kaide terör örgütü üyeliğinden 26 kişi hakkında açtığı davanın iddianamesinden İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) yönelik çarpıcı telefon konuşması çıktı.

“Gerekirse İHH yardımı ile malzemeleri geçirebilirim”

Halen IŞİD saflarında çatışan ve örgüte eleman ve malzeme götürülmesi işini yöneten Oğuzhan Gözlemecioğlu adlı firari şüpheli, 23 Eylül 2013’te Yusuf isimli bir şüpheli ile Suriye’ye gönderilecek yardım malzemelerini konuştu. Gözlemecioğlu, “1 tır veya 3 büyük kamyonluk yardım malzemesinin geçişi için yolu hazırlayabilirim, gerekirse İHH yardımı ile malzemeleri geçirebilirim” dedi.

Polis adım adım takipteydi ama müdahale etmedi

İddianameye göre Gözlemecioğlu, TCDD Tren Garı’nın altında bulunan dükkânlardan askeri malzeme satın aldı ve 4 kişi ile birlikte aynı akşam Suriye’ye geçti. Tüm bu süreci fiziki takiple izleyen polis şüphelilere müdahale etmedi.

Önce El Kaide için savaştılar sonra IŞİD’e katıldılar

Davanın şüphelileri, soruşturma başlangıcında Suriye’de El Kaide safları altında savaşırken sonraki süreçte birçoğu IŞİD’e katıldı. Bu durum iddianamede de vurgulandı. İddianamede, şüphelilerin Türkiye’yi Dar’ül Harp (Savaş Diyarı) olarak gördükleri ve Demokratik Cumhuriyet düzenini “Tağuti Düzen” (Şeytani Sistem) olarak niteledikleri ifade edildi.