07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ey Robotlar!
Ey Robotlar!

Ey Robotlar!

Saray  himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen “Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi”‘inde konuşan Erdoğan’dan ilginç bir çıkış geldi. Erdoğan “zengin ve fakir arasındaki uçurumun sebebi olarak robotları gösterdi.

İşte Erdoğan’ın o konuşmasından ilgili bölümler;

– Bilim kurgu dediğimiz durumlar somut olarak karşımıza çıkıyor. Japonya’da robotlar tarafından işletilen çiftlikler ortaya çıktı. İnsansız hava araçları, siparişlerin yerine ulaştırılması dahil her alanda kullanılmaya başladı. Tüm bu gelişmeler istihdamdan gelir dağılımına kadar çarpıcı etkiler bununla geliyor.

-Teknoloji kullanımının yaygınlaştığını görüyoruz. Ticaret savaşlarının da yaklaştığının bir işaretidir. Üretimde vasıfsız işgücü yerine robotların kullanımı etkilidir. Daha az yoksulluk, daha fazla refah temasının işlendiği Boğaziçi Zirvesi’nin Küresel Gelecek başlığında toplanması mantıklı.

– Gelişmiş ülkelerde zenginler ve fakirler arasındaki hayat farkının açılmasında üretimde robotların kullanılmasının etkisi var. Teknolojinin istihdamı çok daha şiddetli hissedilecektir.

İŞte Erdoğan’In o konuşması;

Ey Robotlar! paylaşan: gazeteport