02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Erdoğan’ın Sözcüsü Yine Algıya Sarıldı
Erdoğan’ın Sözcüsü Yine Algıya Sarıldı

Erdoğan’ın Sözcüsü Yine Algıya Sarıldı

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin açıklama yaptı. Kalın,”Yargılama devam ediyor” dedi ve Wikileaks ve Snowden belgelerini hatırlattı.

İşte Kalın’ın konuşmasındaki o bölüm;

-Asange şu an başka bir ülkeye sığınmış durumda. Snowden’in Rusya’da bir yerde sığındığını biliyoruz. ABD yönetiminin bulduğu yerde alıp yargılayacağını biliyoruz. Başka yerlerde devletin güvenliği olarak değerlendirilirken bizde başka yerlere çekilmiş olması doğru değil, dava devam edecek biz de takip edeceğiz.

Nasıl Algı Operasyonu Yapılıyor?

Saray sözcüsü bilerek ve isteyerek algı yaratıyor. Assange ve Snowden örenklerinin Can Dündar ile alakası yok. Çünkü Snowden ve Assange gizli belgeleri sızdıran kişiler. Assange yasadışı yollardan elde ettiği belgeleri gazetecilere servis etti. Snowden ise korumakla yükümlü olduğu belgeleri Assange servis etti. Yani hem gazeteci değiller hem de ikisi de sızdıran kişiler. Can Dündar ve Erdem Gül ise savcılık ve jandarmanın belgeleriyle açığa çıkardığı silah sevkiyatını haber yaptılar.