07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Erdoğan’ın Günleri Sayılı”
“Erdoğan’ın Günleri Sayılı”

“Erdoğan’ın Günleri Sayılı”

ABD’li yazar ve araştırmacı Michael Collins OpEdNews.com’daki yazısında, Erdoğan’ın YPG konusunda ABD Başkanı Barack Obama’ya açıkça şantaj yapmasını ‘büyük bir hata’ olarak tanımladı.

ABD’li yazar, Erdoğan ve dostlarının asıl korktukları şeyin ‘hapse girmek’ olduğunu savundu.

Michael Collin’s göre Erdoğan ve yakınları kendileri tarafından yönetilmeyen bir hükümet başa geçtiği anda yargılanacaklar ve büyük ihtimalle de uzun süreli hapis cezasına çarptırılacaklar. Erdoğan’ın cezaevine girmekten daha çok korktuğu şeyin ise ABD Başkanı Obama olduğunu söyleyen Collins’in tespitleri şöyle;

“Erdoğan, Obama için çalışıyor ve ancak Obama onu kovabilir. Türkiye, Suriye hükümetini devirmek için cihatçıları destekleyen NATO’nun bir parçası. Daha açık olmak gerekirse Erdoğan, Türkiye’nin yabancı cihatçıları eğitmek, donatmak ve yerleştirmek, aynı zamanda da yerli cihatçıları desteklemek konusundaki kilit rolü yoluyla Beyaz Saray’ın gönüllü bir hizmetkarı oldu.”

‘Erdoğan’ın Kirli ilişkileri’

Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yakın diplomatik ilişkiler yürüttüğünü hatırlatan Collins, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Esad karşıtı politikayı açıklamasının ardından bu durumun değiştiğini belirtti.
‘Esad gitmeli’ politikasının başarısızlığa uğradığını ve Batı’nın olabildiğince sessiz bir şekilde geri çekilmeye çalıştığını ifade eden ABD’li yazar, Obama’ya karşı tavır alan Erdoğan’ın ise büyük bir risk aldığının altını çizerek şunları söyledi:

“İşbirliği yapmayan ve Obama’ya gülünç bir şekilde meydan okuyan Türkiye kirli ilişkileriyle ilgili daha detaylı bir inceleme yapılmasıyla ilgili büyük bir risk aldı. Suriye’de 250 bin kişinin ölmesinin, daha önce olmayan bir sığınmacı krizinin başlamasının ve Suriye’deki bütün azınlıkları katleden cihatçılara yönelik güçlü desteğin sebebi olan kirli ilişkileri…”

Böyle bir durumda Erdoğan’ın büyün sorumlulukla başa çıkması gerekeceğini ifade eden Collins, bunun da yönetimdeki günlerinin sayılı olduğu anlamına geldiğini ifade etti.