07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’a Hakarete 10 Bin 620 TL Ceza
Erdoğan’a Hakarete 10 Bin 620 TL Ceza

Erdoğan’a Hakarete 10 Bin 620 TL Ceza

2013 yılında Facebook hesabından Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Alper Kulu isimli vatandaşa 531 gün hapis karşılığı 10 bin 620 lira para cezası verildi.Alper Kulu mahkemede savunma yapmadı…

2013 yılındaki paylaşımları nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında iddianame hazırlanan Alper Kulu, Tayyip Erdoğan’a “Hakaret” ettiği ve “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçunu işlendiği iddiasıyla yargılanıyordu.

Savunma yapmadı, hesabın kendisine ait olduğunu kabul etti

Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Alper Kulu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada savunması sorulan Alper Kulu “susma hakkını” kullanmak istediğini söyledi. Sanık avukatı ise sanığın paylaşımları nedeniyle suç unsuru olan “kamu barışının” bozulup bozulmadığının araştırılmasını istedi. Son sözü sorulan Kulu, “Savunma yapmak istemiyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da istemiyorum” dedi.

Erdoğan’a hakarete 10 bin 620 lira ceza

Kararını açıklayan hakim, Alper Kulu’yu “Kamu görevlisine karşı alenen hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 531 gün adli para cezasına çarptırdı. Hakim, cezayı günlüğü 20 liradan 10 bin 620 liraya çevirerek, bu cezanın 24 eşit taksitte ödenmesine karar verdi. Mahkeme, sanığın “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan ise beraatine hükmetti.