02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Erdoğan İdam İstedi
Erdoğan İdam İstedi

Erdoğan İdam İstedi

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde, Erdoğan istemediği için HDP hariç muhalefet ve iktidar bir araya geldi. Erdoğan “Millet idam istediğine göre, kararı Meclis verir, ben onarım” dedi. Kılıçdaroğlu 12 maddelik bildiri okuyup asker, cami ve adliyelerden siyaseti uzak tutalım dedi. Miting de MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay başkanı Hulusi Akar ve Başbakan Binali Yıldırım da birer konuşma yaptı. Mitingde siyasi partilerin afiş ve filamaları açılmadı.

İşte mitingden detaylar;

Erdoğan: Millet idam istediğine göre, kararı Meclis verir, ben onarım

“Kardeşlerim Vatan Caddesi’nde vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman kalkıp da bunu kenara koymak mümkün mü? Külliyede F16’ların yağdırdığı bombayla başı vücudundan ayrılan bacımın başı kongre merkezimizin çatısına uçmuştu. Efendim AB’de idam yokmuş, konseyde yokmuş, şurada yokmuş, burada yokmuş.

İdam Amerika’da var Japonya’da var Çin’de var onlarda oluyor da gerekirse burada neden olmuyor. Bu ülkede de zaten 84’e kadar vardı. Sonra kaldırıldı. Millet böyle bir kara veriyorsa, öyle zannediyorum siyasi partiler de uyacaktır.”

Kılıçdaroğlu’ndan Yenikapı’da 12 maddelik bildiri

1. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım.

2. Siyasette öz eleştiri yapmak gerekiyor.

3. Devletin inşasında liyakat sistemini esas almalıyız. orsa hep beraber itiraz etmeliyiz.

4. Her koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız.

5. Demokrasi milletin iradesidir. Onun için diyoruz, ne darbe ne dikta, yaşasın tam demokrasi diyoruz.

6. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız.

7. Parlamenter sistemi güçlendirmek durumundayız. 1

8. Medyanın özgürlüğü. Vatandaşlarım, 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı kimse sokaklara çıkmayacaktı.

9. Yargının bağımsızlığı.

10. Laikliğin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gösterdi.

11. Demokrasinin güçlenmesi için mutlaka sorgulayan eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir.

12. Bütün siyasi liderlere geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim. Böyle yaptığımız takdirde devlet saygın konuma gelmiş olur.

Binali Yıldırım: Dostlarımızı çoğaltacağız

“Bugün buradaki tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız. İntikam duygusuyla değil, adaletle hukukla hareket edeceğiz. Dostlarımızı çoğaltacağız. 15 Temmuz Türkiye’nin mikroplarından temizlendiği gündür. Türkiye, temizlik yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanım, muhterem hanımefendi devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan, milleti rahatsız eden unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz.”

Meclis Başkanı Kahraman: İslam kıyamete kadar bu topraklarda yaşayacaktır

“Muhterem Cumhurbaşkanım, aziz ve necip milletim, milletçe muhteşem bir beraberliğin olduğu bu meydanda tek ses, yürek olduğumuzdan duyduğum sevinçle sizleri selamlıyorum. Bugün, 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve darbeye karşı demokrasimizin kazandığı zaferi taçlandırmak için bir aradayız. Ay yıldızlı bayrağımız altında tek millet tek devlet ve tek vatan şuuru inancı içinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüzü bütün dünyaya duyurmak için bir aradayız. Sizler, beyaz elbisesiyle 1071’de Malazgirt’te 200 bin kişilik Bizans ordusunun karşısına çıkarken ‘Ey askerler, eğer şehit olursam beyaz elbise benim kefenim olur’ diyen Tufan Alparslan’ın torunlarısınız. 10 asır önce Anadolu’ya gelen İslam kıyamete kadar bu topraklarda yaşayacaktır. Sizler, İslam’ı yok etmek için seferlere çıkan Haçlı ordularını yok edenlerin torunlarısınız. İstanbul’u fetheden ve peygamber efendimizin hadisindeki müjdeye nail olan ‘Ya ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni’ diyen Fatih’in torunlarısınız.”

Bahçeli: Cinayet örgütüne Türkiye’ye vur emri verdi

“Zalimler, hainler, emperyalizmin maşaları, bu defa Türk askeri kılığına girdiler, milletin silahını yine millete çevirdiler, milletin imkanlarını kullanarak yine millete öldürücü darbe vurmak istediler. Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya’dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye’ye ‘vur’ emri verdi. İblis’e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye’nin kalbine nişan aldı”

Genelkurmay Başkanı : TSK’nın darbecilerle bir alakası yoktur

 

 

“Bu rezaleti yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Özellikle şunu belirtmek isterim. 15 Temmuz akşamı saatlerinde TSK bünyesinde yuvalanan terörist hainlerin, FETÖ’nün darbe girişiminin halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı TSK’nın ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Sizlerin, yüce milletimizin, asker elbisesi içindeki eli kanlı hainler, caniler ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için aynı zamanda PKK ve sınırlarımızdaki diğer tehditlerle de canla başla mücadele eden TSK’nın kahraman mensuplarını ayırmanız bizlere güç vermiştir.”