07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan Erdoğan Olalı Böyle Zulüm Görmedi

Erdoğan Erdoğan Olalı Böyle Zulüm Görmedi

Tayyip Erdoğan’ın Batı Afrika turu sürüyor. Erdoğan ziyaretin 2. durağı Gana’da protokol şaşkınlığı yaşadı. Başkent Akra’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret eden Erdoğan’ı kapıda protokol subayı karşıladı. Kırmızı halı üzerinde bir o yana bir yana yürüyen Erdoğan Gana ve Türkiye Milli Marşlarını tek başına dinledi. Uzun süre protokoldeki karışıklıkla uğraşan Erdoğan dakikalar sonra Saray’ın kapısında Cumhurbaşkanı ile tokalaşabildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelişinde protokol subayı karşıladı. Tören alanındaki platforma getirilen Erdoğan ne yapacağını şaşırdı. Önce yürüyüp Saray’a gitmerk istedi ancak protokol subayı engel oldu. Platforma geri dönen Erdoğan bir süre burada bekledi. Sonra protokol subayıyla birlikte askeri kıtayı selamladı. Bu da kolay olmadı. Birbirini kesen uzun kırmızı halıda, protokol subayının tören yürüyüşü nedeniyle ağır adımlarla yürüyen Erdoğan bir süre sonra başladığı noktaya geri döndü. Platformda tek başına iki ülkenin milli marşlarını dinleyen Erdoğan tekrar protokol subayı eşliğinde kırmızı halıda yürüdü. Tüm bunların yaşandığı sırada Erdoğan’ın yanında ev sahibi devlet başkanı da yoktu.

Erdoğan 7 dakika süren protokol karmaşasının ardından kırmızı halının sonunda Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama ile tokalaşabildi.. İki lider daha sonra beraberlerindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı sarayına girdi.

İşte Erdoğan’ın Gana’da 7 dakika süren protokol şaşkınlığı;

Gül’de Gana’yı ziyaret etmişti. Bakın Abdullah Gül nasıl karşılanmıştı?

2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gana’ya resmi ziyarette bulunmuş, karşılama töreninde Gana’nın o dönem Devlet Başkanı olan John Atta Mills yanında hazır bulunmuştu. İki lider kırmızı halıda yürüdükten sonra tören alanında hazırlanan platforma gelerek selam vermişlerdi.

unnamed2-(1)