07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan Dese De Sen diyemezsin…4 Yıl !
Erdoğan Dese De Sen diyemezsin…4 Yıl !

Erdoğan Dese De Sen diyemezsin…4 Yıl !

MHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, parti binasına astırdığı “Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir, namussuzdur” afişi nedeniyle  Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan hakim karşısına çıktı. Dursun hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı bulunan ve üzerinde “Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir, namussuzdur. Aynen katılıyoruz” yazan afiş, geçen yıl Ekim ayında Düzce İl ve İlçe başkanlıklarının bulunduğu binaya asıldı. Afiş, Düzce Valiliği’nin onayı ile Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırıldı. Afişi hazırlatan Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aydın Dursun, Düzce 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Aydın Dursun, savunmasında suça konu afişi kendisinin hazırlattığını söyleyerek, şunları söyledi:

“Kendi sarfettiği sözler”

-Afişi astırmadan önce sayın Cumhurbaşkanının ‘Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir, namussuzdur’ sözlerini birçok defa basın ve yayın kuruluşlarından izledik. Terör olaylarının arttığı bir dönemde de bu söze atıf yaparak söz konusu afişleri hazırladık, parti binasına astık. Sayın Cumhurbaşkanının kendisinin sarf ettiği sözleri kullanıp herhangi bir hakaret kastı yoktur. Ayrıca bu afişi siyasi rakiplerimize karşı kullanmak amacıyla astık.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun düzenlendiği ‘TCK 299/1’ madesinin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi’nde başvuru bulunduğu, bu başvurunun sonuçlanmasının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İşte Erdoğan’ın miting meydanlarında, terör örgütü ile görüştüğünü söyleyen muhalefet liderleri için kullandığı o sözler ve sonra yaptığı açıklama;