07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ensar’a Bakanlık Torpili
Ensar’a Bakanlık Torpili

Ensar’a Bakanlık Torpili

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Zeytineli koyunda Ensar Vakfı’na tahsis edilen binalara “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izninin kendilerinden çıkmadığını söyledi. Başkan belediyenin karşı çıkmasına rağmen Ensar Vakfı’na tadilat için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı izin verdi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Hakan Dirik’in haberine göre işte Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın o açıklaması;

“Bölge zaten sit alanı”

-Biz Ensar Vakfı’nın tadilat başvurusuna olumlu yanıt vermedik. Zaten bölge 1. derece doğal SİT. Böyle bir izin vermemiz mümkün değil. Böyle bir izin varsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almışlardır”

Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nden kendilerine tahsis edilen Zeytineli’ndeki koydaki tesisleri çocuk ve gençlik kampına dönüştürmek için gerekli izinleri aldıklarını söylemişti.

Vakfa verilen alan, yaklaşık 35 bin metrekareden oluşuyor. “Cennet koy” tabirini hakeden güzellikteki alandaki tek yapılaşma, Ensar Vakfı’na tahsis edilen tesisler. Burası iki blok halindeki konaklama, yeme-içme ve sosyal etkinlik tesisleriyle, denize sıfır konumdaki sıra halinde konaklama alanları yer alıyor. Ancak tesisler, şu anda bakımsız durumda. Kara tarafından gelişte tesis, koyu yeşil renkte perdelerin ardında saklanıyor.