07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ellerine Bonzai Tutuşturulmuş Çocuklar Görüyoruz”

“Ellerine Bonzai Tutuşturulmuş Çocuklar Görüyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Gelecek için büyük buluşma” toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bira içiyorlardı” sözlerine yanıt verdi: 14 yıllık iktidarlarına baktığımızda okul bahçelerinde ellerine bonzai tutuşturulmuş 10 yaşındaki çocukları görüyoruz.

İşte Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a “ellerine bira tutuşturulmuş çocuklar” cevabı;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Anayasa, terör ve Zaman gazetesine kayyum kararını da değerlendirdi.

“Sivil darbenin Ön Hazırlıkları Yapılıyor”

-13 yıldır demokrasimiz kan kaybediyor. Eğer Anayasa’ya göre seçilen bir kişi tanımıyorum diyorsa artık hepimiza şunu bilmeliyiz. Sivil bir darbenin ön hazırlıkları yapılıyor. Eğer bu gerçeği hafızalareımıza kazırsak Türkiye’nin hangi istikamete yol aldığını görürüz.

İşsizlik ve Ekonomik Kriz

-2002’de Başbakanlık’ın önünde yazarkasa atıldı, o döneme nazarn çok büyük bir işsizlik oranı var. Her 4 üniversiteliden 1’i işsiz. Bu bizim sosyal yaramız, 6 milyondan fazla işsizimiz var. 2015 karşılıksız çek tutarı 27 milyar 300 milyon lira, ticaretin içinde bulunduğu açmazı düşünün. 2002’de protesto edilen çek tutarı 800 bin iken 2015’te 10 milyon liraya yükseldi. Esnafın ensesinde boza pişiriyorlar kimse korkudan sesini çıkaramıyor, hadi onlar korkuyor da esnaf odaları başkanları neden ses çıkarmıyor? Korku dağları egemen ama korkunun ecele faydası yok eğer öleceksek yiğitçe öleceğiz.2002’de icra dairelerinde ki dosya sayısı 8 milyon iken 2015’te 23 ilyon 800 bine yükseldi, her iki kişiden birinin dosyası var.

“AKP Teröre yardım Ve Yataklık Etti”

– Sıfır terör diyip yola çıktılar her gün 1 şehit haberi alıyoruz. İktidar teröre yardım ve yataklık yapmıştır! İzlenilen yanlış politikalar yüzünden sadece komşularımızla değil tüm dünyayla aramız bozuldu. Cumhuriyet tarihinden beri ilk defa 5 ülkede büyükelçiliğimiz yok. Eğer bir ülkenin cumhurbaşkanı kalkıp bir ülkenin cumhurbaşkanı hakkında açıklama yapıyor, 10 dakika sonra o ülkenin basın sözcüsü kalkıp o açıklamaları yalanlıyor ve bu benim ağırıma gidiyor.

Zaman’a Kayyum Kararı

-Basın özgürlüğü endeksi’nde 2002’de 99. sıradayken bugün 149. sıradayız ve biz basın özgürlüğü konusunda sınıfta kaldık. 7 milyon gazeteci işsiz, dün bir gazeteye daha kayyum atandı. O kararı veren hakim, hakim değil o siyasi organın elemanıdır.