07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Eğer Doğruysa Sığınmacılar İçin Tiksindirici Bir Durum”
“Eğer Doğruysa Sığınmacılar İçin Tiksindirici Bir Durum”

“Eğer Doğruysa Sığınmacılar İçin Tiksindirici Bir Durum”

Berlin’deki bir Noel pazarına tırla düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin Başbakan Angela Merkel’den bir açıklama geldi. Merkel,”saldırıyı bir sığınmacının gerçekleştirdiği iddiası  doğrulanırsa dayanmak zor olur” dedi.

İşte Angela Merkel‘in o açıklamasından başlıklar;

“Bugün hepimiz için çok zor bir gün. Berlin’deki saldırıda dolayı derinden sarsıldım. Olay henüz tam aydınlatılmadı ama bir terör saldırısından yola çıkabiliriz. Saldırının failinin bir sığınmacı olduğu iddiası doğrulanması halinde buna ‘dayanmamız’ zor olur”

“Sığınmacılar için tiksindirici bir durum olur”

“Failin bir sığınmacı olduğunun ortaya çıkması durumunda bu, özellikle her gün sığınmacılara yardım işlerine angaje olan çok sayıda Alman için, bizim korumamıza gerçekten ihtiyacı olan ve ülkemize uyum sağlamak için çaba gösteren çok sayıda insan için tiksindirici bir durum olacaktır. Sorumlular yasalarımızın öngördüğü en sert biçimde cezalandırılacaktır”

“Noel panayırlarından feragat edilmeyecek”

“Kötülere karşı duyulan korkunun bizi felç etmesine izin vermeyeceğiz. Noel panayırlarından feragat edilmeyecek. Şu saatlerde zor gelse de Almanya’da yaşamak istediğimiz hayat için gerekli gücü bulacağız, özgürce, birlikte ve açık bir toplumda yaşamak için”

Almanya’da bir günlük yas ilan edildi

Öte yandan saldırı nedeniyle Almanya’da bir günlük ulusal yas ilan edildi. Federal İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin ülke genelindeki kamu kuruluşlarına ölenlerin anısına bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiği duyuruldu.