07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Davutoğlu’ndan Enteresan Çıkış
Davutoğlu’ndan Enteresan Çıkış

Davutoğlu’ndan Enteresan Çıkış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekillerinin dokunulmazlıkları hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu, “Hodri medyan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım” dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hodri meydan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım” dedi. Partilerin dokunulmazlık konusundaki tutumunu görmek istediğini söyleyen Davutoğlu, muhalefet partilerine yanıt için bu akşama kadar süre verdi.

“Dokunulmazlıkların hepsini kaldıralım”

İşte Davutoğlu’nun açıklaması;

– Hodri medyan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım. Gerçek bir meydan okumada bulunuyorum. Hodri meydan. Teklifim net ve açık. 1 Mayıs’a kadar bizim vize muafiyetini hayata geçirmemiz lazım. O nedenle Meclis’i bu fezlekelerle uğraştıramayız. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyelim ve 506 dokunulmazlığı bir hamlede kaldıralım. Bu teklifimiz kabul görürse gelecek hafta 1-2 oturumda anayasaya geçici bir madde koyarız. Bu teklifime bütün partilerden yanıt bekliyorum. Kaçamazlar çünkü kendi teklifleriydi.

CHP ve MHP’den Anında Yanıt

Başbakan Davutoğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili çağrısına CHP ve MHP’den anında yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan, “Hodri meydan hepsini görüşmeye varız” dedi.

MHP adına açıklamayı ise Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı. “Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik” diyen Vural, kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yana olduklarını söyledi.