07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Dün Düşman, şimdi Recep Tayyipoviç”
“Dün Düşman, şimdi Recep Tayyipoviç”

“Dün Düşman, şimdi Recep Tayyipoviç”

Rus gazeteci Anton Oreh, Eho Moskvı radyosunda Erdoğan-Putin ilişkilerinin seyrini değerlendirdi: Turkrus.com’un haberine göre o değerlendirmeden satırbaşları

-Devlet propagandistlerine biraz imreniyorum. Putin-Erdoğan buluşmasını tanımlamak için öyle sözler seçilmeli ki, sonradan her yöne çekilebilsin. Son bir yılda birkaç Erdoğan vardı. Önce, Putin ile Moskova’daki en büyük camiyi açan en iyi dost Erdoğan. Sonra, nedense uçağımızı düşüren düşman Erdoğan. Bugünse Recep Tayyipoviç yeniden dost, ancak henüz en iyi dost değil.

-Rusya bu yıllar içinde herkesle kavga etmyi başardı, dolayısıyla eğer biriyle barışıyorsa, bu bir mucize. Türkiye ve Rusya’nın kavga etme hızı etkileyici. Holigan suretine bürünen Putin, etrafta daha kötü holiganlar olduğunu düşünmedi. Başka biri de nasıl isterse öyle davranıp, ne isterse onu söylemeye cüret ediyor. Karakterlerinin uyuşması, bir zamanlar başkanımızı Türkiye Cumhurbaşkanıyla dost kılmıştı.

-Putin, dostundan mertliğe uymayan bir adım beklemiyordu, ancak kiminle dostluğa başladığını biliyordu, Erdoğan’ın ateşli ve çılgın bir adam olduğunu anlıyordu. Bu ikisinin barışması da aynı şekilde ani ve hızlı oldu. Türkiye’nin bizim dışımızda dostları az. Rusya ise yapısı ve ilkeleri itibarıyla Türklere Avrupa ve Amerika’dan daha yakın.

-St.Petersburg’da iki güçlü, ama çok yalnız insan buluştu. Böyle bir buluşma kısa süre öncesinde sansasyon yaratırdı.